Vlada za direktorja Sove imenovala Janeza Stuška

STA, A.L.
14.04.2020 21:48

Vlada je na dopisni seji razrešila direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Rajka Kozmelja, ki je predsednika vlade Janeza Janšo sredi marca obvestil o svojem odstopu. Na položaj direktorja je imenovala Janeza Stuška, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kozmelj je premierja o nepreklicnem odstopu s položaja obvestil 17. marca. Na spletnih straneh Sove so tedaj zapisali, da želi s tem želi dati novi vladi možnost, da imenuje na mesto direktorja Sove osebo, ki bo uživala njeno zaupanje in s tem omogočila nujno potrebno nemoteno sodelovanje med agencijo in vlado.

Twitter profil Janeza Stuška. 
Twitter

Poklicno kariero začel v Slovenski vojski

Vlada je tako danes sprejela odločitev o Kozmeljevem nasledniku. S sredo bo ta položaj prevzel Stušek, ki je diplomant Fakultete za varnostne vede in Pravne fakultete v Mariboru; odvetnik, direktor in družbenik v Odvetniški pisarni Stušek in zunanji sodelavec Sveta Evrope. Prav tako je avtor več publikacij na področju kazenskega prava, policijskih pooblastil, protikorupcijske zakonodaje ter prava o informacijsko-komunikacijski tehnologiji.
Svojo poklicno kariero je začel v Slovenski vojski, med drugim pa je bil tudi asistent na Fakulteti za varnostne vede, in sicer za področji policijskih pooblastil in kazenskega prava, so še zapisali v vladnem uradu za komuniciranje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta