Vladna ignoranca upokojencev: Kakšne pomisleke imajo pri ministru Mescu?

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
21.04.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Davčna uprava je lani pobrala za 5,5 milijarde evrov prispevkov za pokojninsko blagajno, kar je dobrih 365 milijonov evrov ali sedem odstotkov več kot leto prej.
Davčna uprava je lani pobrala za 5,5 milijarde evrov prispevkov za pokojninsko blagajno, kar je dobrih 365 milijonov evrov ali sedem odstotkov več kot leto prej.
Andrej Petelinšek
Člani sveta Zpiz so nezadovoljni z neodzivnostjo vlade in pristojnih ministrstev, na katera so že pred dvema mesecema naslovili zahtevo za izredno uskladitev pokojnin. Neodzivnost pristojnih institucij so ocenili kot ignoranco sveta zavoda ter jih ponovno pozvali, da se do posredovanih sklepov opredelijo. Spomnimo, na predlog Zveze društev upokojencev (Zdus) in Sindikata upokojencev Slovenije (SUS) je svet Zpiza februarja sprejel sklep in vladi predlagal, naj po redni 5,2-odstotni uskladitvi izvede še izredno uskladitev pokojnin, in sicer s 1. aprilom za 3,5 odstotka. Tistim, ki so se upokojili do vključno leta 2011, pa naj nameni še dodaten odstotek zaradi zaostanka pri usklajevanju v letu 2021. Za razliko od redne uskladitve pa je za izredno uskladitev potrebno soglasje vlade. Za zdaj jim še nihče ni odgovoril. Na Meščevem ministrstvu nimajo pomislekov samo zaradi dodatnega denarja, ki bi ga morali zagotoviti pokojninski blagajni. Izpostavljajo ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta