Vremenoslovci za ponedeljek napovedujejo okrepljen veter, burja tudi okoli 120 kilometrov na uro

STA, Gr.G.
02.04.2023 17:23

Na Arsu so tako za jugozahodni del Slovenije za ponedeljek izdali opozorilo oranžne stopnje ogroženosti, za preostali del države pa rumene stopnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ponoči se bo veter okrepil, na Primorskem bo zapihala burja.
Igor Napast

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo ponoči veter okrepil, na Primorskem bo zapihala burja. Od ponedeljka zjutraj bo burja na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro, od ponedeljka zvečer do torka zjutraj pa bo dosegala hitrost okoli 120 kilometrov na uro, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kot napovedujejo na Arsu, bo danes, ko bodo sicer popoldne po državi nastajale krajevne plohe in nevihte, proti večeru zapihal severovzhodni veter. Ponoči se bo veter okrepil, na Primorskem bo zapihala burja. Ta bo v ponedeljek zmerna do močna, drugod po državi pa bo pihal okrepljen severni do severovzhodni veter.

Na Arsu so tako za jugozahodni del Slovenije za ponedeljek izdali opozorilo oranžne stopnje ogroženosti, za preostali del države pa rumene stopnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta