Vročina se bo znova stopnjevala, ponekod se bo ogrelo tudi do 35 °C. Bodo hladnejše vsaj noči?

A.L.
23.08.2024 07:27

V nedeljo bo pretežno jasno in vroče, zvečer lahko na severu Slovenije nastane kakšna nevihta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Danes bo pretežno jasno, sprva bo ponekod po kotlinah še kratkotrajna megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Jutri bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 29 do 34 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno in vroče, zvečer lahko na severu Slovenije nastane kakšna nevihta. Popoldne bo ponekod zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.

V ponedeljek se bo verjetnost ploh in neviht prehodno povečala, v notranjosti se bo nekoliko ohladilo. Od torka dalje kaže na povečini sončno poletno vreme, le v goratem svetu bo možna kakšna vročinska nevihta. Popoldanske temperature bodo v notranjosti okoli 30, na Primorskem pa lahko tudi do 35 °C.

Na portalu Neurje.si so medtem zapisali, da bo zadnja avgustovska dekada v znamenju sonca ter visokih temperatur. Še posebej vroče bo za vikend, ko se bo živo srebro povzpelo do 33 °C in tudi več. "Tudi v prihodnjem tednu bodo temperature po večini države konstantno nad 30°C, z izjemo ponedeljka, ko nas bo dosegla oslabljena fronta. Bo pa tokrat malenkost lažje, saj bodo noči sveže. Večjih padavinskih dogodkov ni na vidiku vse do konca meseca. Ljubitelji poletja so letos prišli na svoj račun, upajmo, da bodo tudi ljubitelji zime," so zapisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta