Wolt dopolnjuje dostavo hrane, sladic ter potrebščin iz trgovin: Odslej tudi hitro testiranje na covid-19

Gregor Grosman Gregor Grosman
02.02.2022 09:26

V mobilni aplikaciji si lahko uporabniki na dom naročijo usposobljeno zdravstveno osebje, ki bo izvedlo brezplačno testiranje na covid-19 s hitrimi antigenskimi testi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Uporabniki morajo ob obisku zdravstvenih tehnikov predložiti veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument, po opravljenem testiranju pa bodo prejeli SMS-sporočilo o rezultatu testiranja.

Igor Napast

Wolt je združil moči s podjetjem Alfa Estetika in svojim uporabnikom omogočil brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT). Sporočili so, da bo usposobljeno zdravstveno osebje izvajalo testiranje na domu vsak dan, sprva med 9. in 16. uro, rezultat hitrega testa pa bodo uporabniki prejeli v roku ene ure od odvzema brisa, obljubljajo. V aplikaciji je mogoče oddati prednaročilo za testiranje za točno določen termin, aplikacija pa bo nato izpisala predviden čas prihoda na izbrano lokacijo, kamor bo prišlo usposobljeno osebje z vso potrebno opremo.

V prvi fazi bo testiranje na voljo uporabnikom na območju centra Ljubljane, Šiške in Bežigrada, pozneje pa načrtujejo širitev na celotno dostavno območje Ljubljane, čas testiranj pa se bo podaljšal od 9. do 19. ure. Testiranje se bo izvedlo na domu oziroma pred vhodom naročnika, odvisno od njegove želje. Pri Woltu pojasnjujejo, da se bo število tehnikov na terenu tedensko prilagajalo glede na povpraševanje. V prihodnosti namerava Wolt testiranje na covid-19 ponuditi tudi v drugih mestih. 

Uporabniki morajo ob obisku zdravstvenih tehnikov predložiti veljavno zdravstveno izkaznico in osebni dokument, po opravljenem testiranju pa bodo prejeli SMS-sporočilo o rezultatu testiranja. Na elektronski naslov lahko prejmejo tudi QR-kodo in potrdilo izvajalca v slovenskem ter angleškem jeziku. QR-kodo lahko uporabniki pridobijo s predhodno registracijo na portalu https://dozdravnika.si, v kolikor se odločijo za registracijo na portal pa bodo testirani lahko še hitreje dostopali do izvida s QR-kodo, so pojasnili.

Clemens Brugger, generalni direktor pri podjetju Wolt Slovenija pravi: "S tem, da lahko na Woltu naročiš storitev testiranja na domu, smo naredili ogromen prvi korak k temu, da lahko uporabniki na Woltu dostopajo do vsega, kar potrebujejo za kakovostno življenje. To je prva, a zelo pomembna, storitev, ki smo jo implementirali. Zakaj ne bi v prihodnosti na Woltu naročili tudi storitev čiščenja, bančne storitve ali pa masaže na domu?" 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta