Zadnji avgustovski teden bo topel, možne so nevihte, september pa prinaša spremembo vremena

A.L.
25.08.2024 19:04

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo sprva več oblačnosti. Kakšno bo vreme v nadaljevanju tedna?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Zvečer in ponoči lahko na severu in zahodu nastane kakšna nevihta. Zjutraj bo na Primorskem delno jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 22 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo sprva več oblačnosti. Popoldne bo predvsem v severni Sloveniji nastala kakšna nevihta, zvečer in v noči na torek pa lahko kakšna ploha ali nevihta nastane tudi drugod po državi. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 °C.

Kakšna bo druga polovica tedna?

V torek bo na Primorskem sončno, drugod bo več spremenljive oblačnosti. Čez dan bo v severni Sloveniji nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo kaže na sončno vreme, možna bo kakšna popoldanska ploha. V četrtek kaže na deloma sončno vreme, predvsem v severni Sloveniji bo možna kakšna nevihta.

Kaže še naprej na povečini sončno vreme, občasno bo lahko več spremenljive oblačnosti. V četrtek se bo prek srednje Evrope pomikala vremenska fronta in nekoliko povečala verjetnost za kakšno nevihto v severni in severovzhodni Sloveniji. V petek kaže na suho vreme. Zaradi bližine višinskih motenj je po trenutnih izračunih od naslednje sobote do naslednjega torka nekoliko povečana verjetnost za kakšno popoldansko nevihto. Od četrtka do sobote bodo na Primorskem temperature med 30 in 35 °C, drugod pa okoli 30 °C. Od naslednjega vikenda naprej kaže, da bo nekoliko hladneje, na Primorskem okoli 30, drugod pa med 25 in 30 °C, jutra bodo bolj sveža. Kot kaže, bo torej začetek septembra nekoliko hladnejši.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta