Zakaj so delavci Darsa kosili travo v času, ko je bila predvidena visoka gostota prometa, in povzročili zastoj?

M.R.
06.09.2023 10:27

V ponedeljek so delavci Družbe za avtoceste (Dars) na gorenjski avtocesti kosili travo na predelu med smernima pasovoma avtoceste in povzročili nemalo negodovanja pri voznikih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Tit Košir

Vzdrževalci gorenjske avtoceste iz avtocestne baze Hrušica oziroma njene izpostave Podtabor so to opravljali na način, da so zaprli prehitevalni pas, kar pomeni, da je vožnja na predelu, kjer so kosili, potekala le po voznem pasu. 

Na družbenih omrežjih so se pojavili jezni komentarji, nekateri spletni uporabniki so tudi obtičali v zastoju. Ta je bil v nekem trenutku dolg tudi najmanj 6 kilometrov. Glede na prometni koledar, ki ga Dars objavi na spletni strani Prometnoinformacijskega centra, je bila v ponedeljek dopoldne predvidena visoka gostota prometa, popoldne pa zelo visoka gostota. 

Zato smo pristojne na Darsu vprašali, zakaj so se odločili za košnjo trave ravno v času, ko je predvidena tako visoka obremenjenost avtocest. Pojasnili so nam, da so dela od priključka Kranj zahod do priključka Naklo proti Karavankam stekla okoli 8. ure, da pa najmanj do 11. ure ni bilo posebnih zastojev. So pa priznali, da je bil malo pred 12. uri zastoj dolg že vsaj 6 kilometrov, zato so dela ustavili, kolona pa se je postopoma sprostila, in da ga kmalu po 13. uri ni bilo več. 

"Cilj je bil opraviti čim več del v času po jutranji in do začetka popoldanske konice, gre pa za dela, ki jih je v primeru nastanka zastoja mogoče prekiniti in sprostiti promet," so dodali.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta