Na avtocestah in mejnih prehodih gneča, pred predorom Karavanke 7 kilometrska kolona

Gr.G.
14.08.2021 11:00
Priča smo še enemu prometno obremenjenemu koncu tedna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Promet.si

Tudi ta konec tedna je močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi v obeh smereh. Ker je v nedeljo praznik Marijinega vnebovzetja, je močno povečan promet tudi proti Brezjam na Gorenjskem. Na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji dvokilometrska kolona vozil. Gost promet z zastoji je tudi pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod in Jelšane proti Hrvaški.

Na prometno-informacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo naj manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot in pred prihodom na mejo. Voznikom prav tako priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov.

Ponekod se na avtocestah in pred mejnimi prehodi vijejo kolone vozil. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je kolona vozil dolga sedem kilometrov. Vozniki čakajo tudi na številnih drugih mejnih prehodih s Hrvaško, na prehodu Jelšane se za izstop iz države čaka več kot štiri ure, na prehodu Petrinja pa pet ur.

S Policijske uprave Kranj so zjutraj sporočili, da je bila kolona vozil na avtocesti pred predorom Karavanke dolga več kot 10 kilometrov in se je iz ure v uro daljšalal. Zaradi zastoja na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je uvoz Jesenice vzhod in zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je kolona vozil dolga štiri kilometre. Na Bledu je promet dlje časa obstal, pri urejanju prometa pa so pomagali občinski redarji in Darsovi nadzorniki. 

Promet.si

Zaradi hitrih vremenskih sprememb predlagajo spremljanje razmer na cestah ter načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in odsekih. Iz smeri Dragonje je zavijanje proti mejnemu prehodu Sečovlje po novem dovoljeno samo za lokalni promet.

V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas. Potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, še svetujejo na prometnoinformacijskem centru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta