Zamenjava na čelu Mercatorja: Čizmića na željo Fortenove nasledil Kramarić

Srečko Klapš Srečko Klapš
19.04.2023 12:32

Tomislav Kramarić prihaja iz menedžerskega bazena Konzuma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomislav Čizmić je vodenje Mercatorja leta 2017 prevzel od Tonija Balažiča.
Robert Balen

Upravni odbor edinega lastnika Mercatorja, hrvaške Fortenove, je danes z mesta generalnega direktorja slovenskega trgovca razrešil Tomislava Čizmića in na čelo družbe imenoval dosedanjega člana poslovodstva Tomislava Kramarića, sporočajo iz Mercatorja. Dodajajo še, da je Čizmić Mercator vodil od leta 2017, družbo pa zapušča sporazumno. V poslovodstvu družbe je poleg Kramarića še Hrvoje Bošnjak.

Kramarič je decembra lani kot član uprave prevzel vodenje področja maloprodaje Mercatorja, po novem pa bo odgovoren za celotno poslovanje družbe in poslovno preoblikovanje, usmerjeno v stroškovno učinkovit in dobičkonosen del regijske maloprodaje Fortenova grupe, so še zapisali v Mercatorju. 

Upravni odbor Fortenove se je za imenovanje Kramarića na mesto predsednika poslovodstva Mercatorja odločil zaradi doseženih rezultatov v času njegovega vodenja maloprodaje v Konzumu, zlasti v obdobju konsolidacije poslovanja v času izredne uprave, epidemije in povezanih gospodarskih izzivov. Ob čemer je član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenove Fabris Peruško spomnil na prenos lastništva Mercatorja na Fortenovo pred dvema letoma. "V tem času smo uresničili vrsto aktivnosti, usmerjenih h konsolidaciji, 100-odstotnemu prevzemu lastniškega deleža ter stabilizaciji poslovanja Mercatorja." Dodal je še, da je Čizmić vodenje Mercatorja prevzel v izjemno zahtevnem obdobju in pomembno prispeval k stabilizaciji družbe, vodenju družbe in uspešnemu zaključku integracije v Fortenova grupo. 

Peruško je še pojasnil, da Fortenova nadaljuje poenotenje vseh delov maloprodaje v kompaktno mrežo in razvija poslovne modele za razvoj poslovanja v regiji na vseh trgih. "Sprememba pri vodenju Mercatorja je del načrtovanih aktivnosti, ki bo okrepila tržni položaj in dolgoročno konkurenčnost Mercatorja in posledično celotne maloprodajne mreže Fortenova grupe," je še dejal Peruško.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta