Zbudili smo se v božično jutro z izjemno temperaturno razliko, ponoči ponekod na vzhodu sneg do nižin

A.L.
25.12.2021 08:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Fotografija je simbolična.

Sašo Bizjak

"Božično jutro z izjemno temperaturno razliko - v Slovenj Gradcu so ob 8. uri namerili -8 °, v Črnomlju pa kar +12 °C," so zjutraj zapisali na Twitter profilu Agencije RS za okolje (ARSO). Danes bo pretežno oblačno, v južni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in na jugovzhodu do 13 °C.

Ponoči bodo padavine zajele večji del Slovenije, le na severu bo ostalo povečini suho. Meja sneženja se bo ponekod v vzhodni polovici Slovenije spustila do nižin. Jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Primorskem od 4 do 8 °C.

Jutri bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najpozneje na jugovzhodu. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, ob morju do 12 °C.

V noči na ponedeljek bodo padavine od juga znova zajele večji del Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo snežilo. V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, najpozneje na vzhodu. Predvsem v zahodni Sloveniji se bo delno zjasnilo. Šibka burja na Primorskem bo ponehala.

V torek bo suho vreme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta