Adžić verjame v uspeh

Bojan Bauman
20.10.2022 19:00

Slovenske rokometašice se prihodnji teden zberejo na zaključnih pripravah za evropsko prvenstvo, ki se z njihovo tekmo z Dankami začne 4. novembra v celjskem Zlatorogu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dragan Adžić bo slovenske rokometašice vodil na domačem evropskem prvenstvu.
EPA

V Sloveniji, Makedoniji in Črni gori bo novembra evropsko prvenstvo za rokometašice. Slovenija je z dvema prizoriščema, celjskim Zlatorogom in ljubljanskimi Stožicami, glavni organizator tekmovanja. V Ljubljani, ki gosti eno od predskupin, bodo tekme tudi v glavnem delu turnirja in zatem konec novembra še zaključni del. V uvodnem delu nastopa 16 reprezentanc, kar je zadnjič v tem številu. Čez dve leti bo že 24 sodelujočih ekip. Slovenke bodo v prvem delu nastopale v Celju, nasprotnice pa bodo Danke, Švedinje in Srbkinje. Izredno težka skupina, iz katere na glavni turnir peljejo prva tri mesta. Slovenke že dobro leto vodi črnogorski trener Dragan Adžić, ki je na velikih prvenstvih že osvajal medalje. Včeraj je predstavil 19 igralk, na katere računa na prvenstvu, ki se začne 4. novembra. "Šport je že velikokrat pokazal, da ne smeš biti o ničemer preveč prepričan. Verjamem v opravljeno delo, v igralke, in verjamem, da nam lahko uspe," je uvodoma razmišljal Črnogorec.

Slovenke bodo prvo tekmo odigrale 4. novembra v Celju, ko jim bo v skupini B naproti stala ekipa Danske. Adžić ob preboju iz skupine računa tudi na pomoč s tribun: "Zadovoljen sem s celotnim potekom priprav in komaj čakam, da se zberemo in začnemo evropsko prvenstvo. Mislim, da si je ta generacija zaslužila, da igra na domačem evropskem prvenstvu. Na tekmovanju, ki ga v Sloveniji še ni bilo."

Zadnji zbor, ko so se Slovenke pred mesecem dni dvakrat pomerile z Madžarkami in jih prvič v zgodovini tudi premagale, je zaradi lažje poškodbe izpustila kapetanka Ana Gros. Slovenke za konkurenčnost na tako močnem tekmovanju potrebujejo kompletno zasedbo, a ta je bila med pripravami bolj ali manj okrnjena. "Na vseh dosedanjih reprezentančnih akcijah se nikoli nismo zbrali v polni postavi, saj smo vselej imeli težavo s kakšno resnejšo poškodbo. Verjamem, da bo šestnajsterica igralk, ki bo zaigrala proti Danski, Švedski in Srbiji, kljub morebitnim težavam prikazala največ, česar bo sposobna, in uresničila skupno željo - nadaljevanje tekmovanja v Ljubljani. To bi bila za slovenski rokomet velika stvar," razmišlja Črnogorec, ki je pred začetkom te sezone prevzel tudi vodenje najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba, ekipo Krima Mercatorja.

Nad pogoji, ki jih je imel med pripravami na prvenstvo, se Adžić ne pritožuje, ko pravi: "Pred prvenstvom smo imeli vse potrebne pogoje, da napravimo dober rezultat. Znotraj ekipe je vedno prisoten določen pritisk, kar je dobro." Pogoji za delo so bili res odlični, kot naj bi bilo izjemno tudi prvenstvo, na katerega se organizatorji skrbno pripravljajo. Največje žensko športno tekmovanje v zgodovini Slovenije bo potekalo po trajnostnih načelih, izbrane ambasadorke prvenstva pa na akcijah skozi vse leto izpostavljajo enakost obeh spolov tako v vsakdanjem življenju kot v športu in se borijo za opolnomočenje žensk v družbi.

Za Slovenke bo to osmi nastop na EP, kjer so bile doslej najboljše devete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta