(BELEŽKA IZ BELEKA) Prvič z avtomobilom za golf

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.02.2023 06:00

K sreči se na tekmi Mura - Dnipro nihče ni resno poškodoval, so pa z avtomobilom za golf in utripajočimi modrimi lučmi rešili mene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman

Ob nogometnih ekipah je pozimi v bližini Beleka tudi veliko golfistov. Med stotinami nogometnih igrišč ob sredozemskem morju so lepo urejene tudi golfistične zelenice, na katerih je videti za ta šport značilne majhne bele avtomobile, s katerimi se prevažajo elegantno oblečene športnice in športniki. A to v osnovi ni zgodba o golfu.

Ko sem včeraj zvečer po tekmi Mure in Dnipra končal pogovor s trenerjem črno-belih Damirjem Čontalo, sem moral izhod z ograjenega območja najti v temi. Reflektorji na stadionu ob hotelu Gloria - takšnega nogometnega kompleksa se marsikateri slovenski prvoligaš ne bi branil - so hitro po obračunu ugasnili.

Nekako mi je le uspelo najti pot do stranskega vhoda, kjer sem vstopil v kompleks. Toda prišel sem do zaprtih vrat na vsaj trimetrski ograji, v kabini ob z verigo in ključavnico zavarovanem vhodu pa ni bilo nikogar.

Razmišljal sem, da bom splezal čez ograjo, čeprav je bila nad varnostno kabino kamera. Poti do glavnega vhoda, ki je bil rezerviran za ekipe in od koder so me varnostniki pred tekmo po nepotrebnem poslali okoli riti v žep, nisem poznal, ob tem pa je bilo vsepovsod videti številne ograje in žive meje, zato alternative ni bilo.

Sprijaznil sem se z vlogo nepridiprava, ki bo dan pred odhodom domov moral narediti prekršek. Ko sem začel s silo odpirati kovinska vrata, pa sem v daljavi videl, kako nekdo hitrega koraka hodi proti meni. Kasneje se je izkazalo, da je bil to vzdrževalec zelenice. Z gestami je pokazal, da nima ključa. Iz žepa je potegnil Nokio 3310 in poklical varnostnika.

Najprej se nekaj minut ni zgodilo nič, nato pa sem v temi opazil utripajoče modre luči. Pa ja ni policija, sem si mislil. Ni bila! "Pridi z mano," mi je z nasmehom dejal varnostnik, ki se je pome pripeljal z avtomobilom za golf. Po poti sva ob igrišču pobrala še njegovega sodelavca, ki je med živo mejo našel dve žogi. Sedel je kar na nosilo za poškodovane in spoznal sem, da gre za vozilo, ki ga imajo ob nogometnem igrišču pripravljenega za morebitne poškodovane igralce. K sreči se na tekmi Mura - Dnipro nihče ni resno poškodoval, so pa z avtomobilom za golf in utripajočimi modrimi lučmi rešili mene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta