Bila je prva igralka sveta, prekinila je kariero in si ustvarila družino, zdaj se Wozniacki vrača v vrh

STA, M.D.
02.09.2023 10:25

Wozniacki se je po OP Avstralije leta 2020 upokojila, da bi si ustvarila družino, mati dveh otrok pa se je na turnejo vrnila prejšnji mesec v Montrealu in že žanje uspehe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je dejala, da je vedno verjela, da se lahko vrne na najvišjo raven, potem ko se je v petek uvrstila v osmino finala OP ZDA na svojem prvem nastopu na turnirjih za grand slam po več kot treh letih

Nekdanja prva igralka sveta je nadaljevala svojo pravljično vrnitev v New Yorku z zmago nad Američanko Jennifer Brady s 4:6, 6:3, 6:1 in s tem pripravila srečanje z 19-letno ameriško najstnico Coco Gauff. Šesta nosilka je v tretjem krogu odpravila Belgijko Elise Mertens.

"Iskreno povedano, res ne," je odgovorila na vprašanje, ali je bila presenečena nad svojim tenisom v New Yorku, kjer je kot najstnica leta 2008 prvič prišla do četrtega kroga.

"Mislim, da sem vedno verjela vase. Potrebujem nekaj časa, da se vrnem v ritem dvobojev."

"Vse to sem vedela, vedela sem, kaj sem doživela v svoji karieri, vedela sem, kje sem. Očitno se mi iz dneva v dan zdi, da postajam malo boljša," je nadaljevala.

"Ali bi bila presenečena, če bi izgubila v prvem krogu? Ne. Bi bila presenečena, če bi še naprej zmagovala? Tudi ne."

Wozniacki, ki je prejela posebno povabilo za nastop na letošnjem turnirju v New Yorku, je za Brady zaostajala za niz in brejk, a je dobila 12 od zadnjih 14 iger.

"Če igram svoj najboljši tenis, vem, da me je težko premagati. Nekdo res mora igrati dobro," je dejala danska veteranka, finalistka OP ZDA v letih 2009 in 2014.

"Na tej točki sem samo vesela, da sem v četrtem krogu, in od zdaj naprej se lahko zgodi karkoli."

Triintridesetletnica je prejšnji teden dejala, da priložnosti za vrnitev v šport ni mogla zavrniti, vendar ni prepričana o svojih dolgoročnih načrtih.

"Ne vem, kako dolgo bom igrala. To vprašanje dobivam ves čas. Ali bom igrala eno leto? Bom igrala pet let? Pojma nimam," je dejala Wozniacki.

"Trenutno vem le to, da resnično uživam v tem trenutku. Igrati na teh velikih igriščih pred veliko množico je nekaj zelo posebnega in nekaj, kar nikoli ne bom vzela za samoumevno, nekaj, kar bom vedno cenila."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta