Celjani nadigrali Ribničane

Gordana Possnig Gordana Possnig
27.11.2022 19:55

V derbiju desetega kroga prve lige so rokometaši Celja Pivovarne Laško premagali Riko Ribnico z 39:31 in z odliko opravili generalko pred Szegedom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tim Cokan se je tako veselil svojih golov proti Ribničanom.
Edi Einspieler

Več kot dva tisoč gledalcev je v slovenskem hramu rokometa, dvorani Zlatorog, spremljajo pravi derbi desetega kroga slovenske moške lige med aktualnimi prvaki iz Celja in Ribničani, ki trenutno zasedajo četrto mesto v državnem prvenstvu. Celjani so po odlični predstavi tako v napadu kot obrambi, ki je trajala vseh 60 minut tekme, ugnali goste iz dežele suhe robe z 39:31 (20:14). V dvorani je vladalo pravo navijaško vzdušje, gledalci pa so ob koncu z bučnim aplavzom pozdravili zasluženo novo zmago celjske ekipe. Ta je tako z odliko opravila generalko pred sredino tekmo lige prvakov, ko bo v Celju gostoval madžarski Szeged.

Celjska zasedba Alema Toskića je po visokem porazu v ligi prvakov tokrat zelo odločno in samozavestno začela derbi kroga državnega prvenstva. V vratih je v uvodnem delu srečanja blestel Nebojša Bojić (skupaj 13 obramb), ki je v prvih desetih minutah zbral kar sedem obramb in odločno pripomogel k temu, da so si Celjani že v 8. minuti priigrali štiri gole prednosti. To je prisililo gostujočega stratega Boruta Mačka, da je moral poseči po minuti odmora, da je umiril celjski nalet. A mu je to uspelo le deloma. Celjani so blesteli v obrambi, raznovrstno so igrali tudi v napadu s strelci Timom Cokanom (skupaj je dosegel kar 12 golov), Stefanom Žabičem in Tadejem Mazejem. Gostje so skušali narediti vse, da bi se približali razigranim Celjanom, a ti se niso dali. Do odmora so si priigrali šest golov prednosti.

Tudi v drugem polčasu ni bila slika na igrišču nič drugačna. Celjani so igrali raznovrstno v napadu in izredno dobro v obrambi in na ta način preprečili vse poskuse gostov, da bi se jim približali na manj kot štiri gole prednosti. Pri Celjanih sta ob igralcu tekme Timu Cokanu po šest golov dosegla še Aleks Vlah in Stefan Žabić, prav toliko jih je pri gostih dosegel Ivan Laljek.

Domači strateg Alem Toskić je po tekmi sijal od zadovoljstva: "Dobro smo se pripravili, popravili vse napake z zadnje tekme v Szegedu. Ob tem pa nas je celo tekmo spremljala tudi dobra energija. Danes si pohvalo zaslužijo vsi, tudi tisti, ki niso dosegli gola, so igrali dobro v obrambi. Naša prioriteta ostaja državno prvenstvo, liga prvakov je nagrada za naše predstave."

Tim Cokan je bil prvi celjski strelec, za njim je nedvomno najboljša letošnja predstava: "Za nami je ena od najboljših tekem v sezoni, dobro smo igrali tako v napadu kot v obrambi. To je dobra napoved za sredino tekmo s Szegedom, kjer si želimo ponoviti tokratno predstavo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta