(DNEVNIK IZ BELEKA) Med psi ob igrišču in mačkami v hotelu

Ob ljubiteljih nogometa, plaž in sonca bi ob turški obali uživali tudi ljubitelji psov in mačk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pes Paskal ob trening igrišču Mariborčanov
Miha Dajčman

Vsaj toliko, kot je nogometnih ekip v hotelu Limak Acardia, kjer te dni pišem, spim in jem, je v tem hotelu tudi mačk. Toda najprej je mojo pozornost pritegnil pes Paskal. Eden mnogih, ki sem jih videl. Ob obiskih treningov Maribora v športnem centru Susesi je bil Paskal vedno tam, ob igrišču. Da študira "pas igro", se je namuznil novinarski kolega v Sloveniji, ko je videl posnetek simpatičnega kosmatinca. Aplikacija Google Lens mi je pomagala odkriti, da bi lahko bil Paskal kangalski ali anatoljski ovčar, obe pasmi sodita med turške pastirske pse oziroma pse čuvaje velike živine.

Člani spremljevalnega osebja vijoličastih so mi Paskala predstavili, ko se med hranjenem ni zmenil za okolico. Da je mlad in težko hodi, ker ga hranijo samo s kruhom, posledično pa mu primanjkuje vitaminov, so mi povedali Mariborčani. Reagirali so, mu kupili brikete in ga začeli navajati na novo prehrano. Po desetih dneh priprav Maribora v Beleku mu briketi že teknejo.

Mačka med večerjo v Hotelu Limak Acardia v Beleku
Miha Dajčman

In mačke? V hotelu Limak je mačk toliko, da imajo tam kar mačjo hišo. En dan se mi je ob pozni večerji ena od njih kar čez naročje povzpela na mizo. Tudi ob jutranji kavi pridejo po nekaj trenutkov pozornosti, čez dan pa se nastavljajo soncu in jim ni do družbe.

Mačja hiša v hotelu Limak Acardia v Beleku
Miha Dajčman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta