Evropska pot vijoličastih zaključena: Fenerbahče boljši tudi na drugi tekmi, ki so jo zaznamovali neredi

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.08.2023 19:57

Ob 20.15 se je v Ljudskem vrtu začela povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo med Mariborom in Fenerbahčejem. Turki so v Carigradu slavili s 3:1, v Mariboru pa 3:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pred vijoličastimi je bila zahtevna naloga, da proti zvezdniški zasedbi Fenerbahčeja nadoknadijo dva gola zaostanka s prve tekme. Trener Maribora Damir Krznar in vezist Jan Repas sta napovedala, da bodo Mariborčani za uspeh tudi veliko tvegali, a ne brezglavo. Po šestih letih je v klubskem dresu v Sloveniji zaigral Miha Zajc, ki je poleti podpisal novo pogodbo s Turki. Na tekmi z Mariborom je Primorec, nekdanji član Olimpije, nosil kapetanski trak 19-kratnih turških prvakov. V prvi postavi Maribora edino presenečenje, da je tekmo od prve minute začel Icuki Urata, ki se je poškodoval na prvi tekmi, prav tako pa se v Carigradu ni izkazal. Tekmo sta začela tudi Ivan Brnić, za katerega bo to najbrž zadnja tekma v vijoličastem. Ismail Kartal v prvo postavo Fenerja ni uvrstil Edina Džeka.

Spremljamo dogajanje:

Ljudski vrt je bil razprodan. Pred stadionom smo srečali številne navijače Fenerbahčeja, ki so še želeli kupiti vstopnice za obračun, a to ni bilo več možno. Osemsto vstopnic, ki jih je Turkom za njihov sektor na severni tribuni namenil NK Maribor, so Carigrajčani hitro razprodali, zato so njihovi navijači kupovali tudi vstopnice na ostalih tribunah, kar nekaj jih je na VIP-u, kjer je potrebno za Vijol'čni poslovni sedež odšteti 120 evrov. Tako kot na prvi tekmi v Carigradu so tudi tokrat Turki na tribunah zelo glasni. Edina prosta mesta na stadionu so na južni tribuni, kjer pravila o prodaji vstopnic določajo člani navijaške skupine viole.

Fener je povedel v 17. minuti. Pred tem so Mariborčani večino moči usmerili v branjenje gola, zadetek pa so prejeli po na pogled enostavni akciji gostov, ki bi jo morali ustaviti nekaj sekund pred uspešnim zaključkom. Michy Batshuayi je preigraval v kazenskem prostoru, lepo je podal na drugo vratnico, kjer je bil natančen Irfan Can Kahveci.

V 32. minuti so imeli Mariborčani veliko priložnost za izenačenje. Xhuliano Skuka je padel v kazenskem prostoru po prekršku Samita Akaydina - mariborski napadalec je pred tem že dobil rumeni karton za simuliranje -, tokrat je sodnik dosodil enajstmetrovko. Izvajalec je bil Arnel Jakuović, najboljši strelec Maribora v tej sezoni. Avstrijec je streljal slabo, vratar Fenerja Egribayat je njegov strel ubranil.

Ivan Brnić naj bi se po tekmi s Fenerbahčejem preselil v Grčijo.
Andrej Petelinšek

V 66. minuti je bila tekma za pol ure prekinjena zaradi neredov. Turški navijači so morali zapustiti stadion. S krajo zastave naj bi Turke sprovocirali Mariborčani. Več o tem na vecer.com/sport

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Po polurni prekinitvi zaradi neredov navijačev je Fenerbahče prepustil nekaj prostora vijoličastim, nato pa zapečatil zmagovalca dvoboja. V 77. minuti je gol dosegel Szymanski, dve minuti kasneje pa je za 3:0 zadel Tadić.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Kapetan Fenerbahčeja Miha Zajc in kapetan vijoličastih Martin Milec.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta