(FOTO) Blaž Janc po porazu s Španci: Premagali smo sami sebe

V prvi tekmi rokometnega turnirja na poletnih olimpijskih igrah je Španija premagala Slovenijo 25:22 (8:11) po preobratu v sredini drugega polčasa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je odlično začela svoj četrti nastop na olimpijskih igrah, toda ta je trajal le dve tretjini uvodne tekme. Nato so Španci izid zasukali in slavili s 25:22 (8:11). V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Dean Bombač s petimi goli. Tilen Kodrin je prispeval štiri, Kristjan Horžen tri. Pri Špancih je bil najbolj razpoložen Aleix Gomez s sedmimi, Daniel Dujshebaev jih je dodal pet, Daniel Fernandez pa štiri. Med ključnimi možmi je bil tudi vrata Gonzalo Perez de Vargas s 15 obrambami. Na nasprotni strani jih je Klemen Ferlin zbral šest, v zadnji tretjini tekme je na parket dvorane Pariz Arena Sud stopil Urban Lesjak in dodal štiri. 

S petimi goli je bil Dean Bombač najbolj učinkovit proti robustnim Špancem.
Reuters

"Samo sebe smo premagali. Zelo enostavno," je bil zelo jezen prvi pri novinarjih Blaž Janc, ki je prispeval dva gola: "V prvem polčasu smo imeli tekmo pod kontrolo, v drugem pa smo izgubili preveč žog in so nas 'kontrirali'. Nismo imeli idej, nismo vedeli, kaj bi delali. Spet je Gonzalo odbranil polovico vseh strelov in tako ne moreš zmagati." 

Reuters
Reuters

"Z obrambo in manj izgubljenimi žogami smo v prvem polčasu nadzorovali rezultat in manj golov v napadu, v drugem pa smo zgrešili preveč 'zicerjev''. Čeprav so imeli Španci težave v napadu, so dosegali lahke gole iz protinapadov. Težko je kaj reči," je dejal Aleks Vlah. Primorec je imel precej težav pri zadevanju golov, iz sedmih strelov je dosegel zgolj dva. Upa, da bo v ponedeljek proti Hrvaški boljše: "To tekmo moramo pozabiti. Analizirati moramo, kar smo počeli slabo, sprazniti glavo in iti od začetka, čeprav smo od te tekme veliko pričakovali. Priložnost moramo iskati na naslednji tekmi."   

"Strinjam se, da smo premagali sami sebe. Do 40. minute smo igrali zelo dobro, najboljšo po januarju. Pokazali smo, da se še vedno lahko kosamo z vsako ekipo na svetu. Bili smo precej boljši tekmec, držal jih je v igri le Gonzalo, ki je celo tekmo branil številčne stoodstotne priložnosti, potem pa smo začeli izgubljati žoge. V prvem smo tri, štiri, v drugem pa deset, bi rekel iz glave. To je deset napadov, deset lahkih zadetkov, zato smo premagali sami sebe," je dejal Jure Dolenec

Kapetana najbolj boli, da so vedeli, da se lahko tako odvije. "Pogovarjali smo se pred tekmo, a smo vseeno dopustili, da se to zgodi. Olimpijski turnir je čuden, imaš pet tekem, ki odločajo le o tem, če greš v četrtfinale, dejansko pa se turnir takrat šele začne. Verjamem, da lahko še pridemo v četrtfinale. Gledamo naprej. Moramo potegniti pozitivne stvari iz te tekme. Kot smo se danes borili, kakšno željo smo imeli, kako so bili videti na igrišču, to je prava pot. Pustili smo srce na igrišču, kar smo obljubljali in če bo tako naprej, bom ponosen," je povedal Dolenec.

Zanimivo je primerjali fizične karakteristike slovenske reprezentance s špansko. "Na bekih smo precej nizka reprezentanca razen Mačkovška, pa še on je predvsem visok. Težko se primerjamo po teži. Imamo težke pivote. Normalno, da dobimo veliko golov, po drugi strani pa tudi pridemo do veliko stoodstotnih priložnosti. Želel bi si, da jih boljše izkoriščamo, jaz prvi. Moramo pa vedeti, da nam je stal nasproti najboljši vratar zadnjih desetih let." 

Izbranci selektorja Uroša Zormana se bodo v ponedeljek pomerili s Hrvaško, sosedski obračun se bo pričel ob 11. uri. V nadaljevanju skupinskega dela jih nato vsak drugi dan čakajo še Švedi, Japonci in Nemci. "Proti Špancem se nisem počutil pretepenega, mislim, da bo s Hrvaško precej večji 'fajt'. To je bilo precej taktično. Tekme s Hrvati so vselej precej nabite s čustvi. Mogoče zgledajo malo drugače, ne poznam jih prav dobro, ker so zamenjali selektorja (od februarja je to Islandec Dagur Sigurdsson, op.p.). Od takrat še nismo igrali z njimi. Poznamo pa zelo dobro igralce, oni pa nas. Bomo videli, kdo bo boljše izkoristil prednosti. Sigurno se bomo dobro pripravili, nismo pa še čisto nič razmišljali o njih, ker je bila pomembna le tekma s Španci," je zaključil Jure Dolenec.

EPA
EPA

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta