(FOTO) Castro prinesel odrešitev v zadnjih minutah: Maribor v 91. minuti do zmage proti novinki v ligi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.10.2023 22:15

Vijoličasti so v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali Rogaško

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S slalomom med branilci Rogaške je Marko Božić začel akcijo za izenačenje.
Sašo Bizjak

Dolgo so jo lovili, tik pred koncem pa jo le ulovili. Nogometaši Maribora so v finišu tekme 14. kroga prve lige le strli Rogaško, v sodniškem podaljšku je Erico Castro zadel za 2:1.

Če je Ante Šimundža na prvih tekmah po vrnitvi na mariborsko klop v začetni enajsterici uporabljal večinoma iste adute kot njegov predhodnik Damir Krznar, je tokrat nekoliko bolj konkretno premešal prvo postavo. Na levo stran obrambe je postavil Icukija Urato, v konico napada Xhuliana Skuko, na desno krilo Marka Božića, na levo pa Josipa Iličića. Prvič po avgustovski tekmi proti Domžalam je prvi zvezdnik ekipe, ki je vmes celo treniral po posebnem programu, zaigral od prve minute.

Sašo Bizjak

A vijoličasti so si, podobno kot proti Muri in Bravu, privoščili še en zaspan začetek. Ni dosti manjkalo, da bi novinka med prvoligaši povedla že v osmi sekundi. Napadalec Rogaške Nejc Gradišar je pritisnil na zadnjo linijo vijoličastih, prestregel podajo Svena Šoštariča Karića in sam krenil proti golu. A 22-letnik je udaril preveč medlo, da bi črno-bele odpeljal v vodstvo, vratar Ažbe Jug je bil zmagovalec dvoboja iz oči v oči. 

Sašo Bizjak

Je pa Jug kapituliral v peti minuti. Strel kapetana Rogaške Reneja Rantuše Lamprehta z razdalje in poskus Gradišarja je še odbil, a do žoge se je dokopal Oliver Kregar in jo pospravil v mrežo. Napadalec, ki se je v Obostelje v tem poletju preselil iz kranjskega Triglava, je s svojim prvim golom sezone Rogaško odpeljal v vodstvo.

Maribor je dolgo sestavljal odgovor. Tudi kak žvižg se je slišal s tribun Ljudskega vrta, ko so vijoličasti posegli po med navijači najbolj nepriljubljenem repretorarju - podajah nazaj. No, v 26. minuti se je vzdušje popravilo. Marko Božić je začel akcijo. Na Dunaju rojeni nogometaš s hrvaškimi koreninami je s preigravanjem odslalomiral mimo branilcev Rogaške, se po levem krilu prebil v kazenski prostor, tam pa odložil žogo Janu Repasu. Vezist je z natančnim zaključkom poskrbel za izenačenje.

Tudi nogometaši NK Maribor so ambasadorji movembra
Sašo Bizjak

V finišu prvega polčasa je vodstvo 16-kratnim slovenskim prvakom preprečil Rok Vodišek. Josip Iličić je dobro udaril s prostega strela, vratar Rogaške pa je s parado žogo odbil v kot. Tudi v začetku drugega polčasa se je nekdanji član Olimpije, ki se je v slovensko ligo vrnil po avanturi v Italiji, izkazal. Odbil je poskus Božića, ki se je z novim preigravanjem po levi strani prebil do zaključka. Maribor tudi kasneje ni bil brez priložnosti, a so streli Repasa, Iličića in Božića z roba kazenskega prostora zgrešili cilj.

Oskarju Drobnetu se res lahko zdi, da se je nogomet zarotil proti njemu in njegovemu moštvu.
Sašo Bizjak

Po uri igre je Šimundža okrepil napadalni del moštva, v konico napada postavil prvega strelca kluba in povratnika po poškodbi Arnela Jakupovića, na levo krilo pa nekdanjega alžirskega reprezentanta Hilala Soudanija. Deset minut kasneje je prišlo do novega soočenja Iličića in Vodiška. Žoga za prosti strel je bila tokrat nastavljena na še boljšem položaju, le nekaj centimetrov stran od črte, ki ločuje kazenski prostor od preostalega dela igrišča, viole so na južni tribuni že prižigale bakle, dolgoletni slovenski reprezentant pa je sprožil ... A Vodišek je bil še enkrat na pravem mestu.

Obramba Rogaške je zdržala juriš gostiteljev. Do sodniškega podaljška. V 91. minuti se je Maribor le dokopal do vodstva. Najprej je z glavo poskusil Arnel Jakupović, Vodišek je strel odbil, a žogo nastavil na nogo Ericu Castru, ki jo je z bližine suvereno pospravil v mrežo. V zadnjih minutah so vijoličasti ujeli zmago. Z njo sicer ostajajo na petem mestu lestvice (20 točk), saj je četrti Bravo (21) ujel remi pri drugouvrščenemu Kopru (26). Na vrhu s šestimi točkami prednosti pred ekipo z Bonifike in devetimi pred Olimpijo (23), ki jo jutri čaka domača tekma proti Aluminiju, ostaja Celje (32).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta