(FOTO) Danska z zmago nad Slovenijo prva v skupini H, Slovenci za uvrstitev na Euro v ponedeljek proti Kazahstanu

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.11.2023 22:42

Slovenska nogometna repreznetanca je doživela drugi poraz v kvalifikacijah za Euro 2024, Danci so na polnem stadionu Parken slavili z 2:1. Drugo priložnost za uvrstitev na EP bodo imeli Slovenci v ponedeljek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo slaviti na Danskem in se pred zadnjim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo uvrstiti na veliko tekmovanje, ki bo prihodnje leto v Nemčiji. Danci so bili na polnem in glasnem stadionu Parken vso tekmo boljši nasprotnik, varovanci Matjaža Keka si resnih priložnosti niso priigrali in končalo se je z izidom 2:1. Danska je tako osvojila prvo mesto v skupini H, za drugo mesto, ki še vodi na Euro, se bosta v ponedeljek v razprodanih Stožicah pomerila Slovenija in Kazahstan, ki je danes premagal San Marino. Slovenci za drugo uvrstitev na evropsko prvenstvo proti azijski reprezentanci potrebujejo vsaj neodločen izid.

Selektor Slovenije Matjaž Kek se je odločil za dve menjavi v prvi postavi v primerjavi z zadnjo tekmo. Namesto Petra Stojanovića in Andraža Šporarja, ki bi v pimeru rumenega kartona ostala brez tekme s Kazahstanom, Stojanović pa za Sampdorio v zadnjih tednih ni igral, sta obračun začela Benjamin Verbić in Žan Vipotnik.

EPA

V prvem polčasu so bili Danci izrazito boljši od Slovencev. Prvič se je slovenska mreža zatresla v 22. minuti, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Po nizu napadov so rdeči povedli v 26. minuti. Victor Kristiansen je podal pred gol, na pravem mastu je bil osamljen Joakim Maehle, ki je uspešno zaključil.

Odgovor Slovencev je bil hiter, le štiti minute kasneje so izenačili. Nad Žanom Vipotnikom je bil 17 metrov od gola storjen prekršek, prosti strel je izvajal Erik Janža in utišal skoraj 35 tisoč gledalcev na stadionu Parken, da se je slišalo le slavje šeststotih slovenskih navijačev. 

EPA

Tudi drugi polčas se je začel s pritiskom gostiteljev. V 54. minuti je Jonas Wind podal do Mathiasa Jensena, ta pa je z glavo podaljšal do Thomasa Delaneya, ki je dosegel gol s petih metrov.

Danci so bili še nekajkrat na tekmi nevarni za slovenski gol, a je višjo prednost gostiteljev z dobrimi obrambami preprečil kapetan Slovenije Jan Oblak.

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta