(FOTO in VIDEO) Na večerji vijoličastih tudi reprezentant Litve. Šuler: Prepričal me je karakter

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.01.2024 19:57

Dan pred prvim treningom v letu so se na večerji v restavraciji Novi svet zbrali člani NK Maribor. Prišlo je nekaj novincev in povratnikov. Kdo je manjkal in kako je s prihodnostjo Guerrica in Castra, ki ju na posojo želi Rogaška?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodovani kapetan Martin Milec je med prvimi pozdravil konkurenta na igralnem mestu Pijusa Širvysa. 
Sašo Bizjak

Po dobrih treh tednih premora bodo Mariborčani jutri opravili prvi trening zimskih priprav pred nadaljevanjem prvenstva. Danes zvečer so se tradicionalno zbrali na večerji v središču mesta. Pred restavracijo Novi svet je med prvimi prišel Pijus Širvys, 25-letni reprezentant Litve, ki je po Maksu Barišiću in Lanu Vidmarju tretji novinec vijoličastih.

Sašo Bizjak

Desni bočni branilec je nazadnje igral za litovskega prvoligaša Panevezys, Maribor bo njegov prvi klub v tujini, podpisal je pogodbo do poletja 2026. "Njegova statistika je impresivna (v prejšnji sezoni je dosegel sedem golov in prispeval šest asistenc, op.a.). Na tej strani imamo probleme. Martin Milec se vrača po dolgi odsotnosti. Ne vemo, kako bo reagiralo njegovo telo. Ostati le na Andražu Žiniću je bilo že sedaj riskantno. Najti smo morali rešitev in takšnih igralcev na trgu ni veliko. Prepričal nas je njegov karakter. Iz preverjenih informacij od trenerjev in skavtinga je igralec, kakršnega si želimo. Željo je imel po Mariboru. V klubu in reprezentanci je bil eden ključnih igralcev," je pred snidenjem z igralci pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

V Novem svetu smo videli še povratnika po posoji Vladana Vidakovića, pa tudi Erica Castra, ki ga z Ignaciem Guerricom povezujejo s posojo v Rogaško. "Besedo pri tem imajo tudi igralci. Bomo videli. Te stvari je bilo težko delati na daljavo, ker so bili igralci na zasluženem odmoru. Začenjamo pogovore. Dejstvo je, da nas je dosti in obeta se kar nekaj odhodov," je še povedal Korošec, ki v napoveduje nove prihode v prihodnjih dneh. Kasneje se bodo ekipi pridružili oboleli Icuki Urata, Guerrico po dogovoru s klubom, Behar Feta pa je imel težave z odpovedjo leta

V Mariboru je znova Vladan Vidaković.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta