Tonči Žlogar prevzel Muro: V slovenskih razmerah se take priložnosti ne zavrne

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.02.2024 18:41

V turbulentnih dneh za Muro so na Fazaneriji predstavili novega trenerja, ki bo po prestavitvi obračuna 22. kroga s Koprom ekipo prvič vodil v nedeljo proti Radomljam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po petih letih vodenja različnih reprezentančnih selekcij se Tonči Žlogar vrača v klubski nogomet.
Igor Napast

V torek so muraši prekinili sodelovanje z Vladimirjem Vermezovićem, danes pa so na Fazaneriji potrdili, da vlogo glavnega trenerja prevzema Anton Žlogar, ki je bil nazadnje trener reprezentance Slovenije do 19 let. Z ustoličenjem na klop Mure je 44-letni Primorec uresničil željo o vnovičnem delu v klubskem nogometu. "Nekaj časa sem že razmišljal, da bi se znova preizkusil v članskem nogometu. Dobrih pet let sem bil na Nogometni zvezi Slovenije, ki se ji zahvaljujem za ponujeno priložnost in zelo korekten odnos pri sporazumni prekinitvi pogodbe. Vse se je zgodilo hitro, v dveh dneh," je ob predstavitvi dejal nekdanji slovenski reprezentant.

Igor Napast

Čeprav so za Muro turbulentni dnevi - v tej sezoni imajo črno-beli rezultatske težave, po nedeljskem incidentu na tekmi z Mariborom pa so še dodatno zdravstveno zdesetkani -, ob vabilu športnega direktorja Roberta Korena Tonči Žlogar ni dolgo okleval. "V slovenskih razmerah se priložnosti za vodenje Mure ne zavrne. Začutil sem veliko priložnost, po klicu športnega direktorja Roberta Korena smo se hitro dogovorili. Tukaj vidim nogometno okolje in klub z bogato tradicijo, ki je že osvajal lovorike in ima veliko število navijačev. O Muri se vedno govori kot o klubu, ki ima na tekmah veliko gledalcev. Moral sem se hitro odločiti in zahvaljujem se za priložnost, dal bom vse od sebe, da jo izkoristim," razlaga Izolan, ki je kot nogometaš za Izolo, Primorje, Gorico in Olimpijo igral na 300 tekmah.

Igor Napast

Žlogar pozna ekipo, ki jo prevzema. "Mura ima precej mladih nogometašev, ki jih poznam iz reprezentance. Nekaj je tudi izkušenejših, še iz zlatih časov Mure. Mislim, da ima ekipa potencial, in naš cilj mora biti, da ustvarimo boljšo podobo ekipe. Ogromno je tekem, igra se na tri dni, danes in jutri imamo čas za normalen trening, potem so na vrsti regeneracija in taktična priprava na naslednje tekme. S tega vidika bo potrebne nekaj previdnosti, vendar si optimističen, če se lotiš novega izziva. Verjamemo, da lahko podobo Mure spremenimo na boljše. Pomembno je predvsem to, da rezultatski trend obrnemo v pozitivno smer," meni Žlogar, ki je ob mladinskih selekcijah reprezentance kot trener vodil še Triglav, Brda in Kras Repen. Strokovni štab Mure bo okrepil Matjaž Kek mlajši, dosedanji trener mladinske ekipe črno-belih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta