(FOTO) Maribor v kvalifikacijah za ligo prvakov: Šerif je favorit, a imamo dobro izhodišče

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
19.07.2022 14:28

V Ljudskem vrtu so prepričani, da bleda podoba z uverture v državno prvenstvo ne bo vplivala izziv v drugem predkrogu lige prvakov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vijoličasti so dopoldne opravili zadnji trening pred jutrišnjo tekmo proti Šerifu.
Igor Napast

Zadnji trening je za njimi, nogometaši Maribora zaključujejo priprave na prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Šerifu iz Tiraspola. Moldavske prvake bodo jutri ob 20.15 gostili v Ljudskem vrtu, povratna tekma bo prihodnji torek v Kišinjevu. "Šerif je favorit, a imamo izhodiščni položaj. Maksimalno disciplinirani in osredotočeni moramo biti. Tudi oni imajo slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Sem optimističen, mislim, da se lahko zgodijo dobre stvari," je pred soočenjem z lanskim udeležencem elitnega evropskega tekmovanja prepričan trener 16-kratnih slovenskih prvakov Radovan Karanović.

Maribor je po petih krogih prvenstva na zadnjem mestu, v Domžalah je doživel četrti ligaški poraz v tej sezoni.
Igor Napast
Igor Napast

Prepričan je, da bleda podoba z uverture v novo sezono državnega prvenstva, ne bo vplivala na izzive na mednarodni fronti. "Ta tekma je za nami, v nobenem primeru je sploh ni treba omenjati, naše misli so usmerjene proti Šerifu, naša naloga je, da te stvari popravimo," je sobotnih 0:3 proti Radomljam odmislil šef vijoličaste slačilnice.

Igor Napast
Igor Napast

Precej bolje je bila njegova ekipa videti na prvi evropski preizkušnji, ko je po remiju brez golov v Ljudskem vrtu in zmagi z 2:0 v Turčiji preskočila Šahtjor iz Soligorska. "Druga tekma proti Šahtjorju je prava pot, kako moramo igrati. Na evropskih tekmah moramo biti kompaktni ter iskati priložnosti iz protinapadov in polprotinapadov. V Turčiji nam je to prineslo rezultat," se je spomnil Roko Baturina, strelec dveh golov za zmago v Adapazariju. Zdaj si želi to ponoviti tudi v Ljudskem vrtu. "Cel klub je za nami, vsi v strokovnem štabu. Tako je veliko lažje igrati, pritisk je manjši, priložnosti prihajajo same od sebe. Ko je takšna situacija, gol ni širok sedem metrov ampak deset," je slikovito opisal Dalmatinec.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta