(FOTO) Mednarodni turnir v biljardu Gomes Open dobil Denis Kragolnik

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
07.12.2023 15:49

S turnirjem je klub, ustanovljen leta 2000, z zamudo proslavil 20-letnico delovanja, ker to leta 2020 zaradi korone ni bilo mogoče

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
BK Gomes je z mednarodnim turnirjem z zamudo praznoval 20-letnico obstoja.
Kristijan Gavez

Da je biljard veliko več kot zgolj kavarniška zabava, dokazujejo tudi člani Biljard zveze Slovenije, saj se nekateri s tem športom ukvarjajo tudi profesionalno. Še veliko več članov zveze pa biljard kot žlahtno športno zvrst goji v prostem času v klubih po vsej Sloveniji. Redno se udeležujejo tudi domačih in mednarodnih turnirjev, denimo na območju držav nekdanje Jugoslavije.

Enega takih mednarodnih turnirjev so nedavno pripravili v Biljard klubu (BK) Gomes v Mariboru, z njim so s triletno zamudo praznovali 20-letnico kluba, ustanovljenega leta 2000. "Jubileja nismo mogli praznovati pravočasno zaradi korone, je pa to ves čas ostala naša želja in končno je dozorel čas, da jo izpolnimo," je o razlogih za organizacijo najmočnejšega turnirja doslej povedal športni direktor kluba Klavdij Ferle. Z načrtovanih treh dni so dogodek zaradi velikega zanimanja raztegnili na štiri dni, saj se je na glavni turnir prijavilo 52 biljardistov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Avstrije, Francije in Švice. "Za profesionalno izvedbo prireditve je skrbel licencirani sodnik Evropske biljardne zveze Branislav Sandi Rojko, urnik in rezultate je bilo mogoče neposredno spremljati preko aplikacije Cuescore, tako da je bil turnir res na visokem nivoju. Ob turnirju smo organizirali še izobraževanje za trenerje, pri financiranju programa pa nam je pomagala Mestna občina Maribor," je še povedal Ferle. Pri prenosu v živo, tako imenovanem live streamu partij, jim je ponagajala infrastruktura v dvorani ŽTK na Taboru, si je pa nekaj posnetkov dvobojev mogoče ogledati na youtube kanalu BK Gomes.

Biljard se vse bolj uveljavlja kot resen šport.
Kristijan Gavez

Nagrade so razdelili v več kategorijah, kot najboljša tekmovalka jo je prejela Maja Globočnik, sicer članica slovenske ženske reprezentance, najboljši mladinec je postal Tristan Šulek, prav tako mladinski državni reprezentant. Med člani je zmagal Denis Kragolnik, ki je v polfinalu premagal enega od favoritov Sandorja Tota iz Madžarske, sicer člana BK Gomes. Tot je bil pred covidom-19 med desetimi najboljšimi biljardisti na svetu. V finalu je bil Kragolnik boljši od Jožeta Marinka, ki je v polfinalu premagal Vuka Strugarja iz Črne gore. (bav)

Najboljši štirje (z leve): Sandor Tot, Jože Marinko, Denis Kragolnik in Vuk Strugar
Bk Gomes
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta