(FOTO) Naslova ne bo, drugo mesto pa je blizu: Vipotnik Maribor odpeljal do prve zmage proti Domžalam

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.04.2023 22:12

Nogometaši Maribora v 32. krogu prve lige v Ljudskem vrtu z 1:0 premagali Domžale

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Vipotnik je v začetku drugega polčasa vijoličaste odpeljal v vodstvo.
Igor Napast

Bitko za naslov proti Olimpiji so izgubili, gre pa nogometašem Maribora precej bolje v lovu na drugo pozicijo. Z zmago proti Domžalam v 32. krogu prve lige so jo utrdili. Vsak za en dan je Maribor prednost pred tretjim Celjem povišal na pet točk. Grofe jutri čaka gostovanje pri ljubljanskem Bravu. Domžale so peto mesto prepustile Muri, ki je z 2:1 zmagala v Sežani, za Koprom na četrtem mestu, zadnjem, ki bo peljal v kvalifikacije za konferenčno ligo, če v pokalu Slovenije ne bo senzacije s slavjem drugoligaša, pa zdaj zaostaja za pet točk.

Domžale, ki so v prvih treh obračunih v tej sezoni proti 16-kratnim prvakom še niso izgubile, so bile zdesetkane, zaradi kartonov in poškodb je rumeni družini manjkalo kar osem igralcev. Tudi Maribor ni igral v polni postavi, kvoto rumenih kartonov je na nedeljskem derbiju v Stožicah izpolnil vratar Ažbe Jug, zaradi manjših poškodb so izven kadra ostali Martin Milec, Josip Iličić in Rok Kronaveter. V vlogi kapetana je bil Jan Repas. Na drugi strani je srečal znan obraz, trener Simon Rožman je vlogo prvega med enakimi namenil njegovemu bratu Žigi.

Igor Napast

V prvem polčasu golov ni bilo. No, vsaj takih, ki bi obveljali, ne. Prvi strelec lige je udaril. Žan Vipotnik je sprejel globinsko podajo Marka Tolića, odjurišal proti golu, se v kazenskem prostoru znebil še branilcev, Abrahama Nwankwoja in Benjamina Markuša, ter z levico matiral vratarja Gašperja Tratnika. A Konjičan se ni veselil dolgo, zaradi prepovedanega položaja je sodniška ekipa zadetek razveljavila. Domžale so bile najbližje vodstvu, ko je s prostega strela z leve strani poskusil Jošt Pišek. 21-letni vezist je zadel prečko, napadalec Franko Kovačević pa odbitka ni znal spremeniti v gol.

Igor Napast

"Ne rabim boga, ti si moja droga," se je slišalo z južne tribune. Članom navijaške skupine Viole je bil nov napev očitno tako všeč, da so ga ponavljali kar cel prvi polčas. No, v drugem so se vrnili k bolj klasičnem repertoarju. Ni trajalo dolgo, da so lahko pospremili vijoličaste v vodstvo. Ivan Brnić je v 47. minuti z leve strani poslal podajo poti drugi vratnici, z bližine pa je hladnokrvno žogo v mrežo pospravil Žan Vipotnik. Z 18. ligaškim golom v sezoni je mladi napadalec Maribor odpeljal v vodstvo z 1:0.

Igor Napast
Igor Napast

Pa to ni bila edina prednost, ki so si jo vijoličasti nabrali v tistem obdobju. Nwankwo je trčil ob Vipotnika in si prislužil drugi rumeni karton. Branilec iz Nigerije se je vse prej kot prikupil navijačem pod Kalvarijo, ob koncertu žvižgov se je sprehodil z igrišča, se zapletel še v prepir z navijači na vzhodni tribuni in šele s "pomočjo" varnostnikov odšel v slačilnico. Da se vodstvo Maribora ni povišalo že v prvi akciji, ko je imel igralca več na igrišču, je poskrbel Gašper Tratnik. Vratar Domžal je odbil poskus rezervista Marina Laušića, ki mu je žogo na glavo s podajo s prostega strela namestil Brnić.

Igor Napast

Ekipa iz Ljubljanske kotline se kljub igralcu manj ni odrekla ambicijam v napadu. Pišek je bil še enkrat blizu. S prostega strela je žogo znova poslal v prečko. Na drugi strani Tratnik ni bil brez dela. Izkazal se je, ko je še enkrat udarila naveza Brnić-Vipotnik, odbil napadalčev poskus z glavo, ustavil je tudi strel Ignacia Guerrica z razdalje.

Igor Napast

V finišu tekme se je Vipotnik podpisal še pod eno priložnost. S preigravanjem se je znebil branilca, se prebil tudi mimo vratarja, a nato z bližine udaril mimo gola. Blizu je bil tudi rezervist Luka Božičković, ki je po Brnićevi podaji žogo poslal v vratnico. Zapravljene priložnosti se vijoličastim niso maščevale, v četrtem poskusu so se dokopali do prve zmage proti Domžalam v tej sezoni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta