(FOTO) NK Maribor ima državne prvake v selekcijah do 15 in 19 let, mladinci na derbiju navijali na južni ploščadi

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.05.2024 18:35

Po petkovem slavju v Rogozi je mladince z aplavzom nagradil poln Ljudski vrt, člani zasedbe do 15 let so se poklonili preminulemu trenerju Milanu Žurmanu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje mladincev Maribora in trenerja Dejana Dončića ob osvojitvi naslova državnih prvakov
Sašo Bizjak

Pred začetkom sobotne tekme Maribora in Olimpije so na igrišče najprej prišli člani mariborskih zasedb do 15 in 19 let. Obe ekipi sta osvojili naslov državnih prvakov. Na polnih tribunah mariborskega stadiona so mlade nogometaše pozdravili z vzkliki "šampioni".

Upe vijoličastih je pozdravil razprodan Ljudski vrt.
Andrej Petelinšek

Člani zasedbe do 15 let so na igrišče prišli v majicah z napisom "Trener Migo, hvala za vse", s čimer so se poklonili pred časom preminuli legendi kluba Milanu Žurmanu. Naslov najboljših v državi so potrdili že 20. aprila, Žurman je ekipo nazadnje vodil 12. marca, do uresničitve cilja pa je upe popeljal njegov pomočnik Vito Gorza. 

Mladinci so naslov potrdili v petek z zmago nad Brinjem iz Grosuplja v Rogozi, krog pred koncem prvenstva. Gol za zmago je dosegel Tine Čuk. "Čestitke igralcem in strokovnemu štabu. Ko potegnemo črto, smo si zaslužili ta naslov, ne glede na to, kaj se je dogajalo v jesenskem delu. Spomladi je bila zgodba drugačna, nanizali smo devet zaporednih zmag, ob dveh neodločenih rezultatih smo ekipa z največ zmagami, najmanj porazi in najmanj prejetimi zadetki, tako da tudi ti podatki dokazujejo, da je trofeja v pravih rokah," je za klubsko spletno stran dejal trener selekcije do 19 let Dejan Dončić

Mladinci vijoličastih, ki so si s slavjem v prvenstvu drugo leto zapored zagotovili kvalifikacije za mladinsko ligo prvakov in postali prvi zmagovalci novoustanovljenega tekmovanja 1. SML EON NextGen, so si večni derbi ogledali na južni tribuni med violami.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta