(FOTO) Primorci držali obljubo, za Slovake je Zlata lisica dopust

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
07.01.2024 12:17

Zlati lisici svoj čar dajejo tudi navijači, med katerimi prednjačijo Primorci, Slovaki in Hrvati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Rečeno, storjeno, bi lahko zapisali za Primorce, navijače Ane Bucik in Andreje Slokar. Oboji so namreč obljubili, da bodo v Kranjsko Goro prišli v velikem številu, in obljubo izpolnili. Bučni in opremljeni s transparenti so se v Podkoren podali predvsem danes, ko je na sporedu slalom, na katerem smo na nek način že pred jubilejno 60. Zlato lisico pričakovali boljši slovenski rezultat. Na roko jim gre tudi vreme, po sobotnem deževju, ko je bil dežnik, še bolj pa pelerina obvezna oprema, danes z neba padajo snežinke, ki so poskrbele, da je kulisa nekoliko bolj zimska. Številni navijači so na Zlato lisico prišli tudi s Koroške, od koder prihaja Neja Dvornik, prav tako smo v Podkorenu srečali Štajerce, podpornike Mariborčanke Nike Tomšič, ki je v nedeljo zabeležila svoj jubilejni deseti nastop na tekmah svetovnega pokala.

Robert Balen

Tradicionalno veliko je v Kranjski Gori Slovakov, ki so na Gorenjsko v večini prišli že v petek, nekateri celo še kak dan prej. Petra Vlhova je ena najbolj priljubljenih športnic na Slovaškem, tudi večkratna športnica leta, dejstvo, da je tako v veleslalomu, sploh pa v slalomu vselej nevarna za sam vrh pa je k množičnemu romanju Slovakov v Podkoren le še pripomoglo. "Zanjo si splača vzeti dopust in priti. Pet, šest ur in smo tukaj," nam je povedal eden od slovaških navijačev, ki je skupaj z družbo za prevoz v Kranjsko Goro najel kar kombi.

Robert Balen
Robert Balen

V ciljni areni v Podkorenu je tudi veliko Hrvatov, pozna se, da se jim danes zaključujejo počitnice, ki so jih številni izkoristili za dopust v Kranjski Gori, vse skupaj pa kronali z obiskom Zlate lisice. Njihovo prisotnost gre razumeti še iz vidika Leone Popović, ki je v letošnji slalomski sezoni že stala na zmagovalnem odru. Veliko, predvsem v soboto, je bilo v Kranjski Gori tudi italijanskih zastav, ki so vihrale predvsem zaradi najboljše veleslalomistka letošnje zime Federice Brignone.

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta