(FOTO) Prva senzacija v Katarju! Savdska Arabija spravila na kolena Messijevo Argentino

ŠR
22.11.2022 13:20

Po premoči Argentini v prvem polčasu (in treh razveljavljenih golih) so nogometaši Savdske Arabije na začetku drugega dela poskrbeli za preobrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Salem Al-davsari je zaključil senzacionalen preobrat.
EPA

Tretji dan svetovnega prvenstva v nogometu je postregel s prvim velikim presenečenjem. Argentina, ki so jo strokovnjaki pred prvenstvom postavljali v najožji krog favoritov za naslov, je turnir v Katarju začela s porazom. Savdska Arabija se je na uvodni tekmi skupine C veselila zmage z 2:1.

Lionel Messi je turnir odprl z golom z enajstih metrov.
EPA
epa10319792 Slovenian referee Slavko Vincic gestures during the FIFA World Cup 2022 group C soccer match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 22 November 2022. EPA/Noushad Thekkayil
Noushad Thekkayil

V prvem polčasu so južnoameriški prvaki sicer upravičili vlogo favorita. Kapetan Lionel Messi jih je v 10. minuti odpeljal v vodstvo z natančnim strelom z enajstih metrov. Še trikrat so se veselili Argentinci, Messi je zadel še enkrat, dvakrat je bil natančen Lautaro Martinez, a vse tri gole je slovenska sodniška ekipa z Mariborčanom Slavkom Vinčićem na čelu s pomočjo VAR-tehnologije razveljavila. V vseh treh primerih so se Argentinci ujeli v prepovedani položaj.

V drugem polčasu pa šok! Savdska Arabija je prevzela pobudo, z goloma Saleha Al-Šehrija (v 48. minuti) in Salema Al-Davsarija (53.) poskrbela za preobrat. Argentina ni sestavila odgovora, savdsko vodstvo je zdržalo do konca.

EPA
EPA

Drugi dvoboj uvodnega kroga v skupini C bosta ob 17. uri odigrala Mehika in Poljska, na sporedu pa sta še dve tekmi skupine D. Danska in Tunizija bosta igrala ob 14. uri, Francija in Avstralija pa ob 20. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta