(FOTO) Rok Možič in Rok Bračko spet v Mariboru: Izkušnje so dragocene, a še dobro, da je konec

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.10.2023 16:28

Preden se bosta posvetila klubskim obveznostim, sta Rok Možič in Rok Bračko krstila novi pridobitvi mariborske občine, urbani odbojkarski igrišči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Učenci OŠ Bojana Ilicha so z zanimanjem spremljali vsako potezo Roka Možiča.
Igor Napast

Odlična mariborska odbojkarja, Rok Možič, ki igra za italijansko Verono, in Rok Bračko, ki nosi majico mariborskega Merkurja, sta se po koncu kvalifikacijskega turnirja na Japonskem za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Parizu že vrnila v domovino. Čeprav utrujena po številnih tekmah v Tokiu in dolgem potovanju sta si člana slovenske reprezentance, ki je po bronasti medalji na evropskem prvenstvu v kvalifikacijah za las zgrešila uvrstitev na olimpijski turnir, vzela čas za sprejem, ki ga je na dveh novih urbanih odbojkarskih igriščih v Vilharjevi ulici ob pomožnem nogometnem igrišču v Ljudskem vrtu zanju pripravil mariborski župan Saša Arsenovič. Sprejema so se udeležili tudi učenci OŠ Bojana Ilicha, ki so pod budnim očesom Petra Možiča, ki v Mariboru skrbi za to, da vznikajo novi in novi rodovi odbojkarjev, prvi preizkusili novi pridobitvi.

"V čast mi je, da vaju lahko pozdravim, oba sta odlična odbojkarja, Rok Možič postaja živa legenda tega športa. Maribor je mesto odbojke, spomnimo se dosežkov ženske ekipe Branika v nekdanji Jugoslaviji in samostojni Sloveniji in moške ekipe Maribora, ki sodi v vrh slovenske odbojke. Zadovoljen sem, ko vidim učence OŠ Bojana Ilicha, kako zavzeto udarjajo po žogi in jo pošiljajo prek mreže. Kdo ve, morda se v katerem izmed njih skriva novi Rok," je zbrane nagovoril Saša Arsenovič.

Igor Napast

Žal za zapravljeno priložnostjo

"Taki trenutki so vedno prijetni. Ko gledam učence, s kakšnim zanosom udarjajo žogo prek mreže, se spomnim svojih otroških let, pa očeta Petra in mame Mojce, ki sta najbolj zaslužna, da sem postal igralec, kakršen sem. Vesel sem, da mariborska občina podpira šport in tudi odbojko," je za uvod povedal Rok Možič, nato pa se ozrl na reprezentančno sezono. "Za menoj je dolgo poletje, med tremi izzivi v petih mesecih je bil najpomembnejši zadnji, kvalifikacijski turnir za nastop v Parizu. Žal s petimi zmagami in dvema porazoma nismo dosegli cilja. Američani in Japonci so igrali izjemno, svoje so naredili tudi navijači, več kot deset tisoč jih je navijalo za gostitelje. Mi smo v sezoni izgubili zgolj štiri tekme z 0:3, v ligi narodov proti Bolgarom, Italijanom in Japoncem ter v kvalifikacijah za olimpijske igre spet proti Japoncem. Igrali so imenitno. Na srečo imamo še eno priložnost, da si zagotovimo igranje na olimpijskem turnirju, in to prihodnje leto v ligi narodov. Odigrali bomo najmanj dvanajst tekem, upam, da dovolj uspešno, da potujemo v Pariz."

Igor Napast

Nato se je Možič dotaknil še prihajajoče klubske sezone. "Po vrnitvi iz Japonske sem imel na voljo dva dneva počitka, že jutri potujem v Verono, kjer se bom pridružil soigralcem. Ne glede na to, da igram v Italiji, spremljam tudi slovensko odbojko. Maribor ima spet pomlajeno igralsko vrsto, verjamem, da bodo mladi igralci ob strokovnem delu trenerjev igralsko zoreli in se v prvenstvu borili za najvišja mesta."

Igor Napast

Reprezentančne izkušnje so dragocene

Zgovoren je bil tudi Rok Bračko, ki se v reprezentanci vedno bolj uveljavlja. "Reprezentanca je bila aktivna kar pet mesecev, ves čas sem bil z njo, tudi na vseh treh pomembnih tekmovanjih, kar je zame neverjetna in dragocena izkušnja. Moj prvi cilj je bil, da se čim več naučim od soigralcev, samih vrhunskih odbojkarjev. Zelo sem vesel, da sem lahko igral z njimi, sicer ne na vseh tekmah, a kjer sem dobil priložnost, sem se trudil po najboljših močeh, da izpolnim selektorjevo zaupanje," je povedal 19-letni sprejemalec. Po petih mesecih je bogatejši za dragocene izkušnje. "Bilo je tudi naporno, in če sem iskren, dobro, da je vsega konec. Žal nam na najpomembnejšem turnirju ni uspelo doseči cilja, upam, da nam ga bo prihodnje leto v ligi narodov," ni skrival optimizma odbojkar mariborskega Merkurja. Pa tudi zadovoljstva, da je spet doma, med svojimi najbližjimi, ne. "V petih mesecih sem jih videl zelo poredko, na srečo sem se vrnil domov in bom lahko več z njimi. Take sreče pa nimajo reprezentanti, ki si služijo kruh v tujini, saj se morajo v teh dneh pridružiti soigralcem in večina jih bo spet daleč od najbližjih," je dodal Bračko, ki je zadovoljen, da se vrača v klubsko odbojko. "Reprezentančne izkušnje mi bodo prišle še kako prav v klubu. Prvi treningi so za mano, spoznal sem nove soigralce, imamo kakovostno ekipo. V državnem prvenstvu se bomo spet kosali za eno od kolajn," je prepričan Bračko.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta