(FOTO) Slovenci so se za prvo zmago na EP morali kar namučiti, Ferci dokazali, da niso eksoti

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
11.01.2024 19:43

Slovenski rokometaši so na prvi tekmi letošnjega evropskega prvenstva odpor Ferskih otokov strli šele v zadnji četrtini tekme. Prva zmaga (32:29) je na računu, v soboto so na vrsti Poljaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Že res, da so Ferci na svojem prvem velikem tekmovanju in da so v Nemčijo pripotovali na krilih številnih navijačev, a takšnega uvoda proti kakovostno precej močnejši Sloveniji, ki je začela z udarno postavo vendarle ni bilo za pričakovati. Krasili sta jih nepopustljivost v obrambi in izjemen prenos žoge v napad, dobra igra se je poznala na rezultatu in vodstvu Fercev za dva gola. Trn v peti Slovencev je bil predvsem organizator igre in član Kiela Elias Skipagotu. A Slovenci so sredi prvega polčasa nalet nasprotnikov vendarle ustavili, Borut Mačkovšek je navdušil z nekaj izjemnimi streli, v vratih pa se je odprlo Klemnu Ferlinu. Tekma se je sicer še naprej nadaljevala v visokem tempu, Ferci so se Slovencev večkrat lotili kar brez vratarja in s sedmimi možmi v napadu ter spet prišli do izenačenja. V tistih trenutkih je bil zaskrbljen tudi slovenski selektor Uroš Zorman.

Reuters

Ferci so bili še naprej kreativni, hitri in bili trd boj s Slovenci, ki niso in niso (z)mogli streti tekmečevega odpora. Skoraj dve tretjini golov sta zabila še naprej izjemen Skipagotu in Hakun Teigum, ki igra na položaju desnega krila. Zormanovi izbranci so ob koncu prvega dela imeli priložnost, da na odmor odidejo s prednostjo, a tega niso izkoristili, ostalo je pri 13:13, mnogo bolj zadovoljni pa so proti slačilnici odhajali Ferci. Drugi polčas se je začel v slogu prvega, naši so si (spet) priigrali dva gola zaostanka, a potem na krilih Mihe Zarabca in Aleksa Vlaha ujeli priključek, 5:1 je bil delni rezultat v korist Slovencev, pri katerih smo v napadu pogrešali predvsem krilne igralce.

EPA

Sredi drugega dela se je tempo nekoliko umiril, kar je našim ugajalo, v 46. minuti so po golu Zarabca, ki je v drugem polčasu pokazal, kako razkošen je njegov talent, prvič povedli s štirimi goli zaloge, kasneje je Gašper Marguč zadel za plus pet, Slovenci pa so precej lažje (za)dihali. Med bolj zaslužne, da so Slovenci po treh četrtinah tekme (končno) obrnili izid velja uvrstiti tudi vratarja Ferlina, ki je ustavil nekaj izjemnih ferskih priložnosti. Ferci so se v zadnjih desetih minutah tekme z delnim izidom 4:0 sicer še enkrat nevarno približali na le dva gola zaostanka, a Slovenci so tekmo vendarle pripeljali do konca kot so si želeli. Zmaga, na koncu je bilo 32:29, res ni bila lahka, a led je prebit. Zdaj morajo vse misli preusmeriti proti Poljakom, s katerimi se bodo udarili v soboto, v ponedeljek jih nato čakajo še Norvežani.

EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta