Hrvaški sodnik postal heroj: Mlademu nogometašu na igrišču rešil življenje

A.L.
16.09.2023 09:14

"Stanje se je še poslabšalo, ko je mladi nogometaš padel v nezavest, ker ni mogel dihati zaradi zataknjenega jezika v grlu."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

34-letni sodnik Amir Ikanović je na tekmi bavarskih U19 ekip SG Teisbach-Loiching (Dingolfing-Landau) in TSV-FC Arnstorf (Rottal-Inn) postal junak, ko je pri enemu od igralcev prepoznal epileptični napad in mu z mirno reakcijo rešil življenje.

"Po 25. minutah tekme sem zaradi vročine naredil dogovorjen odmor, da so se lahko igralci osvežili. Ko smo šli po vodo, sem videl igralca Arnstorfa, ki se je zgrudil na igrišču. Nisem okleval, takoj sem stekel do njega, on pa je bil že obkrožen s soigralci. Negova prestrašena mama je takoj stekla k njemu na igrišče," je za Fenix ​​povedal Ikanović in dodal: "Takoj sem prepoznal, da gre za epileptični napad, s katerim sem se tudi sam boril v mladosti. Poskušal sem ostati miren, pomiril sem igralčevo mamo in prosil, naj takoj pokličejo rešilca. Stanje se je še poslabšalo, ko je mladi nogometaš padel v nezavest, ker ni mogel dihati zaradi zataknjenega jezika v grlu. Z odgovorno osebo iz SG Teisbach smo igralca obrnili na hrbet in začeli oživljanje, ki se je takoj izkazalo za uspešno. Oživljali smo ga, še preden je prišlo reševalno vozilo pa fant ni bil več v življenjski nevarnosti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta