Ilija Martinović: Pokazati moraš, če si ali nisi

šr
08.10.2020 16:26

Branilec Maribora Ilija Martinović je uradni debi dočakal na večnem derbiju in v boju z zmaji dokazal, da je iz pravega testa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črnogorec se zaveda, da bo potreboval nekaj časa, da ujame pravo formo in tekmovalni ritem.
Grega Wernig

Ilija Martinović, poleti se je iz Kidričevega preselil v vijoličasti tabor, je svojo prvo prvenstveno priložnost v novem klubu dobil prav na večnem derbiju in upravičil zaupanje trenerja Maura Camoranesija.

“Ko igraš za Maribor, mora biti za vsakega posameznika vsaka tekma kot finale. Pri meni je naneslo, da me je premiera doletela prav v derbiju. Z veliko željo in motivom sem šel na igrišče, nisem okleval, nisem se izmikal nobenemu dvoboju. Trud je bil prisoten, če pa je bilo dobro odigrano, naj presodijo drugi," je dejal 26-letni Črnogorec.

Zadnjo uradno tekmo za prejšnjega delodajalca igral jhe igral 30. novembra lani v Sežani. Spomladanskega dogajanja v Kidričevem se ne želi več spominjati, ko je nadoknadil zaostanek v pripravljenosti, pa je prvič dobil priložnost v vijoličastem dresu in število nastopov v prvoligaški drušćini povečal na 64.

“Nisem odigral uradne tekme skoraj eno leto, to se zagotovo pozna. Zavedam se, da bom potreboval nekaj časa, da ujamem pravo formo in tekmovalni ritem. Nekateri se vračajo po poškodbah s polletnim premorom, jaz sem bil po spletu okoliščin odsoten še dlje. Vmes sem treniral, kolikor sem lahko. Na pripravljalnih tekmah, na katerih iščeš formo, sem dobil priložnost, a to ni primerljivo z uradnimi. Ko gre zares, je druga zgodba. Pokazati moraš, če si ali nisi. Vesel sem zaupanja in upam, da je to začetek moje zgodbe v vijoličastem.”

Z derbija je odnesel boleč spominek. “Dobil sem udarec, bolečine so še prisotne, a stisnem zobe in treniram. Dobro se zavedam, v kakšni situaciji smo. Z glavo na kopačko ni izbira, ampak pogoj. To moramo imeti ves čas pred očmi. Ko spustim glavo in vidim grb, ki ga nosim, želim pokazati moč in vse svoje sposobnosti. Mnogi si želijo nositi ta dres, kar pa ni mogoče..”

Trener je presenetil s tremi branilci prav na zahtevni tekmi proti Olimpiji. “Trenerjeva zamisel nam je ustrezala. Vedeli smo, da je tako igral s prejšnjim moštvom in po nekaj tekmah se je odločil za podobno postavitev tudi tukaj. Ta sistem nam prinaša večjo trdnost v obrambi, več posesti, ob tem pa lahko imajo naši ofenzivnejši igralci več prostora. Ne dvomim, da bomo uspešni na ta način, a potrebujemo še nekaj tekem, da povsem sprejmemo nove zahteve. Za nas branilce je kar precej sprememb v tej postavitvi, predvsem v gibanju in količini teka. Ko smo igrali z dvema osrednjima branilcema, sem običajno pretekel 9,5 kilometra. Zdaj 11. 

Zaveda se, da tukaj štejejo le zmage in trenutno razpoloženje ni pozitivno. "Verjemite, da smo mi v slačilnici tisti, ki smo najbolj razočarani zaradi slabšega začetka sezone. Toda prvenstvo je maraton in sem prepričan, da bomo na koncu pokazali, kdo smo in kaj zmoremo. Veliko je odrekanja, pri vseh igralcih, strokovnemu štabu, vseh v klubu. To trenutno ni opazno na igrišču, se pa zavedamo, da moramo igrati boljše. In tudi bomo,” je v pogovoru za klubsko spletno stran obljubil Ilija Martinović. (šr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta