Ilka Štuhec zmagovalka smuka v Cortini d'Ampezzo: "Danes sem enostavno čutila, da je ta dan"

A.L., STA
21.01.2023 10:36

Ilka Štuhec je zmagovalka smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d'Ampezzo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slovenska šampionka je najboljši čas 1:04,73 minute postavila kot osma na startu. Njen čas se je izkazal za najhitrejšega. Štuhec se je na progi Olympia delle Tofane veselila jubilejne desete zmage v svetovnem pokalu, šeste smukaške.

Slovenski šampionki se je najbolj približala Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je presenetila s startno številko 30 in za drugo mesto za Štuhec zaostala 26 stotink sekunde. Tretje mesto je osvojila Italijanka Elena Curtoni (+0,34).

Mariborčanka je zmagala le dan po drugem mestu na prvem od dveh smukov v Dolomitih v Italiji, ko je zaostala zgolj za domačinko Sofio Goggia.

EPA

Vodilna smukačice sezone iz Italije je tokrat ostala brez uvrstitve, saj je padla tik pred nastopom Slovenke.

Italijanka se je po padcu nemudoma pobrala, dvignila roko, da je vse v redu, ter na smučeh prismučala v cilj. Padec Goggie ni zmedel Štuhec, ki je znova vrhunsko opravila vožnjo za prvo zmago v sezoni.

EPA

"Po štirih letih in še skoraj malo več spet na vrhu. V bistvu ne vem, kaj bi sploh pametnega povedala, razen tega, da sem danes enostavno čutila, da je ta dan, da sem pripravljena, da vem vse, kaj moram narediti. Da se moram samo sprostiti, napasti in v tem uživati, kar se je na koncu tudi seštelo in pokazalo," je povedala.

EPA

"Res sem zelo, zelo vesela, ne vem, katere vse druge emocije bi uporabila. Vse skupaj je odlična nagrada, zahvala podpori, Kästleju, navijačem, vsem v bistvu, ki so mi stali ob strani, ko celi svet še ni vedel, da sem lahko spet prva," je še dodala Mariborčanka.

V Cortini d'Ampezzo bo v nedeljo na sporedu še ženski superveleslalom. Štuhec je v Cortini d'Ampezzo že zmagala v tej disciplini. Superveleslalomsko konkurenco je na tem prizorišču premagala 29. januarja 2017.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta