Kadrovanje v Ljudskem vrtu: Vijoličastim se je pridružil 22-letni osrednji branilec iz Francije

M.D.
02.07.2024 15:26

Pogodbo z NK Maribor do poletja 2026 je podpisal Bradley M’Bondo, ki je bil doslej član Niorta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vijoličasti so dober teden pred prvo uradno tekmo v sezoni predstavili drugega novinca v svojih vrstah v tem prestopnem roku. Po 17-letnem Poljaku Karolu Borysu, ki je v Ljudski vrt posojen, je pogodbo z vijoličastimi do poletja 2026 podpisal 22-letni osrednji branilec Bradley M’Bondo. Francoz s koreninami iz Demokratične republike Kongo je doslej igral za Niort in v drugi francoski ligi zbral 36 nastopov, v prejšnji sezoni pa je igral v tretjem rangu francoskega nogometa. Pod Kalvarijo prihaja kot prost igralec.

"Potrebovali smo novo rešitev pri zapolnitvi vrzeli na štoperskih položajih. Bradley M’Bondo ima značilnosti, ki smo jih iskali. Je tehnično na ustrezni ravni, z zanimivo dinamiko v igri, predvsem pa z veliko dosedanjo minutažo glede na njegovo starost. Je v tekmovalnem ritmu, z izkušnjami iz zelo zahtevne lige, a lačen dokazovanja in je ob selitvi v Maribor videl velik izziv. Dogovor je sklenjen po načelu 2+1, s sodelovanjem, ki ga lahko podaljšamo še v tretje leto. Bradley se je že pridružil moštvu, z namenom, da se čim prej prilagodi na nove zahteve in doseže želeno stopnjo pripravljenosti. Največja pridobitev prestopnega roka je, da smo zadržali ogrodje ekipe, zdaj pa dodajamo, kar smo še želeli dodati," je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Marko Šuler. Pri vijoličastih so zapisali, da se M'Bondo znajde tudi na mestu bočnega branilca.

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Vsi so me lepo sprejeli, všeč mi je, kar sem doslej spoznal o klubskem delovanju in videl ob prvih trenutkih v mestu. Verjamem, da pomeni prihod v Maribor dobro potezo. Predvsem pa pravšnji izziv zame in želim si osvojiti precej trofej z mojim novim klubom. Razlogi, ki so pretehtali pri odločitvi za prihod, so, da si odprem nova obzorja in preizkusim drugačne zadeve kot v Franciji, poiščem nove izzive ter vidim, kaj lahko storim v drugi državi. Maribor je bil v tem pogledu zame popoln načrt oz. projekt. Toda moji osebni cilji niso v ospredju, prišel sem z namenom, da bi bili uspešni kot moštvo v celoti. Predvsem si želim, da pridemo čim dlje v evropskem tekmovanju in osvojimo naslov državnega prvaka. Potem bi bila sezona uspešna tudi zame,” je ob prihodu v mesto ob Dravi povedal Bradley M’Bondo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta