Kapetan Celja Popović po zadnji tekmi bruhal kri in bil v smrtni nevarnosti. Kako je z njim sedaj?

M.D.
25.04.2024 16:06

Slovensko nogometno javnost je danes osupnila zgodba, ki jo je objavil športni dnevnik EkipaSN. Denis Popović je imel po tekmi z Domžalami zdravstvene težave, zaradi katerih so ga reševalci prepeljali v bolnišnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaradi rane na požiralniku je moral Denis Popović v bolnišnico.
Andrej Petelinšek

V nedeljo so Celjani izgubili proti Domžalam in zaradi rdečega kartona kapetana Denisa Popovića ostali brez pomembnega člana ekipe v naslednjem prvenstvenem obračunu z Olimpijo, ko lahko že potrdijo naslov državnih prvakov. Toda bržkone bo Popović z nogometnih igrišč odsoten dalj časa, saj so za njim dramatični dnevi, povezani z nepričakovanimi zdravstvenimi težavami. Športni dnevnik EkipaSN je danes objavil zgodbo in pogovor s celjskim kapetanom, ki je osupnila slovensko nogometno javnost.

"Celjski kapetan je pristal v bolnišnici, zgolj svoji prisebnosti, prisebnosti klubskega zdravnika in zdravnikov v celjski bolnišnici pa se lahko zahvali, da je še vedno z nami. Da, tako dramatično je bilo, izkušeni virtuoz se je znašel v smrtni nevarnosti, na srečo pa se ni uresničil kateri izmed hudih scenarijev, čeprav tudi tisti najhujši ni bil izključen," pišejo na spletnem portalu Ekipe.

Kaj se je v noči na ponedeljek zgodilo nekdanjemu slovenskemu nogometnemu reprezentantu? "Ponoči sem se zbudil in začel bruhati kri. Bil sem omotičen, zvonilo mi je v ušesih, slabo mi je bilo. Kazalo je na to, da bom omedlel. Nekako sem zbral dovolj moči, da sem poklical klubskega zdravnika, ki se je takoj odzval in poklical rešilca. Preden je nujna pomoč prišla, sem odklenil vrata, jih pustil odprta, pripravil sem vse potrebno, da bi lahko zdravniki čim prej prišli do mene, če bi morda izgubil zavest. Ko so prišli, sem za kratek čas omedlel, odpeljali so me v bolnišnico, tam sem še enkrat omedlel. Izgubil sem ogromno krvi. Zdravniki so ugotovili, da se mi je naredila rana na požiralniku," je Popović pojasnil za Ekipo. Vzroka za zdravstveni zaplet kapetan Celja še ne pozna. "Lahko so krive protibolečinske tablete, morda stres ali napor," je med drugim dejal.

Na današnji novinarski konferenci pred nedeljskim dvobojem Celja z Olimpijo so v klubu iz knežjega mesta predstavili zadnje informacije o zdravstvenem stanju kapetana. "Sporočimo lahko dobre novice. Denis je bil že odpuščen iz bolnišnice in se dobro počuti. Njegovo stanje je stabilno. Zahvaljuje se za sporočila podpore in vsem v klubu, ki so mu takoj stali ob strani. Ekipi želi vse najboljše in verjame, da bo tudi z nekaj odstotki več motivacije zaradi njegovega stanja ekipi v nedeljo uspelo," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi v NK Celje Rok Gregorič.

Kaj sta pred nedeljsko tekmo povedala bočni branilec Žan Karničnik in trener Damir Krznar, pa preberite v petkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta