Kazen za Olimpijo: Ljubljančani dolgujejo devetim nogometašem, nekdanjemu reprezentantu več kot 88 tisoč evrov

M.D.
28.10.2022 16:00

Disciplinski sodnik NZS je danes Olimpiji izrekel kazen zaradi dolga do nogometašev, ki znaša več kot četrt milijona evrov. V dveh prestopnih rokih Ljubljančani ne bodo mogli registrirati igralcev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nino Pungaršek in Uroš Korun skupaj nista prejela 93.715 evrov.
Luka Cjuha

V prvi ligi z naskokom vodilna Olimpija se še naprej sooča s težavami, ki jih povzroča vodstvo kluba iz prestolnice. Danes je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) sprejel sklep o kaznih za zeleno-bele zaradi dolga do deveterice nekdanjih članov Olimpije, ki so pravico iskali po pravni poti. Sklep, pod katerega se je podpisal Boštjan Jeglič, še ni pravnomočen in ga v NZS za Večer še niso želeli komentirati, Olimpija ima za pritožbo tri dni časa.

O zadevi je prvi poročal portal Planet nogomet. Kmalu zatem smo pridobili dokument, iz katerega je moč razbrati, da Olimpija svojim nekdanjim varovancem dolguje več kot 253 tisoč evrov, čeprav so pred tedni v vodstvu kluba naznanjali, da teh dolgov ni, tudi dopoldanska novinarska konferenca pred obračunom s Koprom pa je po pisanju Sportkluba minila v optimističnem slogu in brez omenjanja kazni NZS. Olimpija bo morala zaradi neplačanih obveznosti poravnati 19 tisoč evrov kazni, NZS pa je Ljubljančanom v naslednjih dveh prestopnih rokih prepovedala registracijo nogometašev.

Do katerih devetih nogometašev ima Olimpija zapadle obveznosti in koliko znašajo? Savi Petrovu dolgujejo 14.640 evrov, Ninu Pungaršku 8895 evrov, Aljoši Matku 21.900 evrov, Ivanu Baniću 7600 evrov, Niku Prelcu 14.125 evrov, Nevenu Đuraseku 13.700 evrov, Tomislavu Tomiću 32.200 evrov, Niku Kapunu 55.979 evrov ter Urošu Korunu 84.820 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta