Košarkarska liga ABA 2: Slovenci pogledujejo k eliti

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
20.12.2022 18:27

Medtem ko je Krka šele v šestem krogu drugoligaškega regionalnega tekmovanja zabeležila prvi poraz, Helios ostaja neporažen. Obe slovenski ekipi sta še vedno vodilni na lestvici lige ABA 2

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domžalčani so odločeni, da slovenski košarki izboljšajo ugled v regiji.
ABA liga/Dragana Stjepanović

Potem ko je prva regionalna liga ABA spomladi ostala brez zadnjeuvrščene Krke in slovensko čast zdaj rešuje le še Cedevita Olimpija, se v tej sezoni, kot kaže, obeta vrnitev vsaj ene, če ne dveh slovenskih ekip med elito. Šele v šestem krogu, pred dvema dnevoma, je drugouvrščena v ligi ABA 2 Krka doživela prvi poraz (71:79) proti Širokemu, prvouvrščeni Helios pa še naprej ostaja neporažen. V uvodnem nastopu na tretjem turnirju regionalnega tekmovanja v Zlatiborju v Srbiji so Domžalčani premagali Spars iz Sarajeva s 86:62 (24:8, 45:29, 65:45).

Domžalčani so vodili od prve do zadnje minute in so zdaj po porazu Krke sami na vrhu razpredelnice. Helios Suns je prvih šest tekmecev premagal s povprečno razliko 20,6 točke. Najboljša strelca v zasedbi trenerja Dejana Jakare proti Sparsu (1-5) sta bila Niko Bačvić z 21 točkami in Tibor Mirtič, ki jih je dosegel 19. Helios Suns bo v Zlatiborju odigral še eno tekmo, in sicer proti Pelister Bitoli (4-1) v petek ob 18. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta