Liga prvakov: Katalonci upajo na magično noč

Mar.K.
12.03.2024 05:01

Arsenal lovi zaostanek proti Portu, Barcelona in Napoli poravnana v drugi del boja za četrtfinale

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"To je najpomembnejša tekma v sezoni," se zaveda Xavi.
EPA

Polovica mest v četrtfinalu nogometne lige prvakov je zasedenih, polovica pa bo svoje lastnike dobila nocoj in jutri, ko so na sporedu še preostale povratne tekme osmine finala. Že večer prej, ko bo Jan Oblak, po izpadu Leipziga z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom edini slovenski predstavnik v tekmovanju, z Atleticom na domačem stadionu skušal nadoknaditi zaostanek proti Interju, se bo igralo v Londonu in Barceloni. 

Arsenal, ki je po nedeljskem remiju Liverpoola in Manchester Cityja skočil na vrh angleške lige, bo na domačem igrišču skušal nadoknaditi minimalen poraz proti Portu, izhodišče v dvoboju nekdanjih klubov velikega Diega Armande Maradone pa je povsem poravnano. Z 1:1 iz Neaplja se bo začelo med Barcelono in Napolijem. "To je najpomembnejša tekma v sezoni doslej. Smo motivirani, pa tudi vznemirjeni, ker so minila že štiri leta, odkar smo nazadnje igrali v četrtfinalu. Tekmujemo proti sijajnemu rivalu, lanskemu prvaku serie A. Upam na magično noč za Barcelonine navijače," si je pred drugim dejanjem bitke za preboj med najboljših osem zaželel trener Kataloncev Xavi.

Povratne tekme osmine finala lige prvakov: Bayern – Lazio 3:0 (prva tekma 0:1), Real Sociedad – PSG 1:2 (0:2), Real Madrid – Leipzig 1:1 (1:0), Manchester City – Köbenhavn 3:1 (3:1); nocoj ob 21. uri: Arsenal – Porto (0:1), Barcelona – Napoli (1:1); jutri ob 21. uri: Atletico Madrid – Inter (0:1), Borussia Dortmund – PSV (1:1).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta