Luka Uskoković: Ne manjka veliko, da ujamem Tavaresa

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.12.2022 20:05

Bil je že odpisan, v tej sezoni pa je črnogorski branilec postal standardni član prve enajsterice vijoličastih. Zdaj tudi z novo pogodbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črnogorec je sodelovanje z Mariborom podaljšal za dve leti.
Andrej Petelinšek

Od odpisanega nogometaša do standardnega člana prve enajsterice. Nenavadno pot je v zadnjem letu in pol prehodil Luka Uskoković. Poleti 2021 se je po poteku pogodbe razšel z NK Maribor, iskal je priložnost v tujini, že poziral v dresu Widzewa iz Lodža, a so v poljskem drugoligašu po temeljitih zdravniških pregledih sklenili, da mu ne ponudijo pogodbe. V lanski zimi je dobil še eno priložnost med vijoličastimi, a spomladi odigral le štiri tekme v prvi ligi. V tej sezoni se je njegov status korenito popravil. Črnogorec je postal stalni član prve enajsterice, si med branilci Maribora v prvi ligi zagotovil celo najobilnejšo minutažo.

Nagrada? Nova pogodba. Prejšnji teden je na to namignil že športni direktor, zdaj pa je vse skupaj potrdil še klub in 26-letnik bo v Ljudskem vrtu ostal do leta 2025. "Na napakah se učimo. To velja tudi v mojem primeru iz lanskega leta. Zato sem imel še dodatno željo, da se oddolžim. Vse, kar je bilo, je zdaj za menoj. Z veseljem sem znova oblekel vijoličasti dres z namenom, da prispevam svoj delež. Glede novega dogovora s športnim direktorjem pa lahko le rečem, da je šlo za enega najkrajših sestankov. Hitro smo dorekli vse zadeve," je o novi pogodbi dejal nekdanji član mlajših selekcij podgoriške Budućnosti, ki se je na Štajersko preselil že leta 2014.

Igral je za mladinsko selekcijo Maribora, bil član njegove B-ekipe, gladek prehod med prvokategornike pa so mu onemogočile tudi poškodbe. Med letoma 2016 in 2021 je denimo v prvi ligi igral le na 35 tekmah. V tej sezoni je že pri petnajstih. "Pogosto se pošalim, da mi ne manjka veliko in bom po letih v klubu dohitel celo našega legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa. Šalo na stran, življenje v Mariboru je res čudovito. Z izjemo poškodb, ki so me pestile in vmes oddaljile z igrišč, lahko govorim o celotnem obdobju le z izbranimi besedami. Že večkrat sem rekel, da je Maribor moj drugi dom in tukaj sem res srečen," je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal Uskoković, ki bo s soigralci priprave na spomladanski del sezone začel 9. januarja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta