Maribor po preobratu ob Kamniški Bistrici v gosteh zmagal prvič po več kot treh mesecih

Miha Dajčman Miha Dajčman
04.11.2023 19:37

Vijoličasti so na gostovanju pri Domžalah z goloma Marcela Lorberja in Hilala Soudanija slavili z 2:1. Behar Feta zaradi poškodbe letos ne bo več igral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani je za zmago Maribora zadel na začetku drugega polčasa.
Sašo Bizjak

Vse od prvega prvenstvenega kroga Mariborčani na gostovanjih niso slavili, negativen niz pa so prekinili prav v Domžalah, kjer so pred dobrimi tremi meseci nadigrali Radomlje. Proti rumeni družini so bili vijoličasti boljši tekmec, a so hitro prejeli gol in nato preobrat naredili z zadetkoma ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega. Kar nekaj priložnosti so imeli tudi gostitelji, ki po devetem porazu v sezoni ostajajo tik nad dnom prvenstvene lestvice.

Trener Maribora Ante Šimundža se je v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo odločil za tri spremembe, ob deroči Kamniški Bistrici so od prve minute začeli Hilal Soudani, Arnel Jakupović in Mark Strajnar. Na seznamu poškodovanih se je Martinu Milcu in Gregorju Sikošku pridružil Behar Feta, ki zaradi zlomljene stopalnice v jesenskem delu sezone ne bo več igral.

Po pričakovanjih je bil obračun Domžalčanov in Mariborčanov v prvem polčasu zelo dinamičen. Že v 11. minuti pa so povedli gostitelji in vijoličasti so še na dvanajsti zaporedni prvenstveni tekmi prejeli gol. Osrednji branilski dvojec, ki ga je pred gostovanjem v Domžalah hvalil Šimundža, je bil nezbran. Max Waston je slabo izbijal, Sven Šoštarič Karić pa je nato slabo posredoval in Mario Krstovski je premagal Ažbeta Juga. V nadaljevanju so imeli pobudo gostje, ki pa so bili v zaključkih nenatančni. S streli so poskušali Božić v 17. minuti, Soudani v 19. minuti ter 28. minuti in Watson z glavo v 25. minuti. 

Ko so ob koncu prvega dela moči na igrišču postale izenačene, pa so Mariborčani izenačili. V sodnikovem dodatku je s strelom z razdalje po podaji Aleksa Pihlerja presenetil Marcel Lorber. Devetnajstletnik, ki je v torek v pokalu proti nižjeligašu Jurovskemu Dolu dosegel dva gola, je navdušil z evrogol in zadel drugič v tem prvenstvu.

Kakor so zaključili s prvim polčasom, so Mariborčani začeli drugega. Že v drugim minuti drugega dela je Hilal Soudani, ki je bil zelo aktiven še v prvem polčasu, prefinjeno zaključil z roba kazenskega prostora po podaji Marka Božića. Alžirec, ki je več tednom manjkal zaradi poškodbe rame, je šele tretjič v sezoni začel prvenstveno tekmo od prve minute, proti Domžalam pa je dosegel drugi gol in upravičil zaupanje.

Po vodstvu Mariborčanov so pobudo prevzeli gostitelji, vijoličasti pa so pretili iz protinapadov. V 50. minuti je za hiter prenos igre poskrbel Soudani, Repas je prodiral, a akcije ni uspel zaključiti. Šest minut kasneje je Repas zadel po podaji Strajnarja, a je bil 19-letni bočni branilec pred tem v prepovedanem položaju, zato gol ni obveljal. V 60. minuti je na drugi strani Luka Topalovič podal do Krstovskega, dober strel Makedonca pa je v kot odbil Jug. 

V nadaljevanju so se sledile priložnosti na obeh straneh. Pri Domžalčanih je bil ob Krstovskem zelo aktiven Daniel Šturm, po strelu nekdanjega člana Maribora v 69. minuti je imel Jug nekaj težava z lovljenjem žoge, z nekaj sreče pa so vijoličasti le izbili. Tako mariborski vratar kot Gašper Tranik med vratnicama domačih sta v zadnji tretjini tekme nekajkrat uspešno posredovala. 

Šimundža je v 71. minuti Soudanija zamenjal z Josipom Iličićem, ki je z roba kazenskega prostora dvakrat streljal tik ob vratnici. V 85. minuti je sodnik Matej Jug dosodil enajstmetrovko po prekršku Daniela Offfenbacherja nad Marinom Laušićem, posredoval je VAR in Jug je odločitev razveljavil, Laušiću pa pokazal rumeni karton zaradi simuliranja. Ostalo je prvi izidu 1:2, Mariborčani so vpisali sedmo prvenstveno zmago v sezoni, Domžalčani pa ostajajo pri treh in skromnih 11 točkah na 14 tekmah.

Odzive iz obeh taborom bomo objavili v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta