Mariborčani vabijo na tekmo z Domžalami. Kdaj bo kazen za vijoličaste začela veljati?

M.D.
27.02.2024 14:36

Ker se bodo Mariborčani pritožili na kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS), še ni jasno, kdaj bo ta tudi izvršena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zanimanje gledalcev za ogled tekme z Domžalami "kaže na prijetno podobo tribun", trdijo v NK Maribor.
Andrej Petelinšek

Včeraj je disciplinski sodnik NZS sporočil sklep o kazni, ki so jo po incidentu na Fazaneriji prejeli Mariborčani. Zaradi eksplozije pirotehničnega sredstva na tekmi Maribora z Muro, po kateri je bilo poškodovanih sedem oseb, obračun pa je bil prekinjen, bodo vijoličasti morali krovni nogometni organizaciji plačati 25 tisoč evrov, tekma bo registrirana s 3:0 v prid Mure, na štirih obračunih pa bodo 16-kratni državni prvaki igrali pred praznimi tribunami. A ker se bodo v NK Maribor na kazen NZS pritožili, še ni znano, kdaj bo sklep dokončen, kazen pa izvršena. 

"Tekmovalni program v marcu odpiramo v Ljudskem vrtu, s tretjo tekmo v spomladanskem delu na domačem igrišču. Vstopnice so že v prodaji od prejšnjega tedna, odziv kaže na prijetno podobo tribun," so danes sporočili iz Ljudskega vrta. V pojasnilu, zakaj so vstopnice za obračun z Domžalčani v prodaji, pa so zapisali: "Zoper odločbo disciplinskega sodnika NZS o igranju štirih domačih tekem pred praznimi tribunami je možna pritožba, NK Maribor se bo v postavljenem roku (tri dni) pritožil, kazen pa se izvrši po dokončnosti sklepa. Priprave moštva in organizacijske aktivnosti za naslednjo tekmo se tako nadaljujejo po predvidenem načrtu. Vrata stadiona odpremo uro pred začetnim sodniškim žvižgom, ob 16.30."

(PREGLED) Najvišje kazni disciplinskega sodnika NZS zaradi navijačev: Maribor je vedno zraven

Na NZS so nam potrdili, da vijoličasti v soboto še lahko igrajo pred gledalci na tribunah, saj bo imela komisija po pritožbi Mariborčanov za obravnavo pritožbe 30 dni časa, da sprejme dokončen sklep. Na informacijo o tem, na katerih tekmah bo Ljudski vrt sameval in kakšna bo torej dokončna kazen za vijoličaste, bomo morali še počakati. Prav tako še vedno ni znano, kakšna kazen čaka muraše, ki so organizirali tekmo 21. kroga z Mariborom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta