Huda kazen za NK Maribor: 25.000 evrov, poraz in štiri tekme v Ljudskem vrtu pred praznimi tribunami

M.R.
26.02.2024 13:35

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je kaznovala NK Maribor zaradi incidenta na tekmi z Muro na Fazaneriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Incident na tekmi med Muro in Mariborom pred dvema tednoma
Sašo Bizjak

Zaradi incidenta viol mora mariborski klub plačati 25 tisoč evrov, hkrati bo tekma na Fazaneriji registrirana z rezultatom 3:0 za Muro, poleg tega pa bodo vijoličasti v Ljudskem vrtu štiri prihodnje tekme igrali pred praznimi tribunami.

Z NZS so sporočili, da je disciplinski sodnik za incidente na tekmi 21. kroga ugotovil odgovornost NK Maribor, sklepa o odgovornosti Mure pa še ni izdal. "Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb kot obeh klubov, in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti, ocenjevati najstrožje," so zapisali. 

Disciplinski sodnik je poudaril, da je prižiganje in metanje bakel na stadionu "absolutno nesprejemljivo ter zavržno". Gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete, zato takšnega dejanje ne gre opravičevati kot del "folklore" neke skupine navijačev, so še dodali.

NK Maribor se lahko na sklep disciplinskega sodnika pritoži v treh dneh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta