Vijoličasti se bodo pritožili na kazen NZS: Veseli, da so nogometaši Mure 170 ur po neprijetni izkušnji že igrali

M.D.
26.02.2024 19:31

Zaradi eksplozije pirotehničnega sredstva na tekmi Maribora z Muro, po kateri je bilo poškodovanih sedem oseb, obračun pa je bil prekinjen, je Nogometna zveza Slovenije (NZS) krepko kaznovala vijoličaste. Murašev še ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po dobrem tednu od tekme 21. kroga prve lige med Muro in Mariborom, ki je bila prekinjena v 58. minuti ob vodstvu vijoličastih z 2:0, je disciplinski sodnik NZS le sporočil svojo odločitev o usodi obračuna, ki se ni nadaljeval zaradi glasnega poka na delu igrišča, kjer so se ogrevali rezervisti črno-belih in po katerem je bilo poškodovanih pet nogometašev, član strokovnega štaba in pobiralec žoge. Policija je pretekli teden sporočila, da je bilo pirotehnično sredstvo odvrženo iz sektorja z organiziranimi mariborskimi navijači, storilca pa jim še ni uspelo identificirati. Na podlagi pridobljenih informacij, tudi izjav obeh klubov, je disciplinski sodnik hudo kaznoval Mariborčane.

Vijoličasti bodo morali krovni nogometni organizaciji plačati 25 tisoč evrov, tekma z Muro bo registrirana s 3:0 v prid murašev, 16-kratni državni prvaki pa bodo štiri domače tekme igrali pred praznimi tribunami. V praznem Ljudskem vrtu bodo tako gostili Domžale, Radomlje (osmina finala pokala), Koper in Radomlje. Predvidoma bo Ljudski vrt gledalce znova sprejel 6. ali 7. aprila, ko pri Mariboru gostuje Mura.

Z NZS so sporočili, da je disciplinski sodnik za incident na tekmi v Murski Soboti ugotovil odgovornost NK Maribor, sklepa o odgovornosti Mure pa še ni izdal. "Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb kot obeh klubov, in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti, ocenjevati najstrožje," so zapisali. Disciplinski sodnik je poudaril, da je prižiganje in metanje bakel na stadionu "absolutno nesprejemljivo ter zavržno". Gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete, zato takšnega dejanja ne gre opravičevati kot del "folklore" neke skupine navijačev, so še dodali.

NK Maribor se lahko na sklep disciplinskega sodnika pritoži v treh dneh. To bodo vijoličasti tudi storili. "Ko smo prejeli odločbo disciplinskega sodnika, smo bili kar malo presenečeni nad nekaterimi zadevami. Stvar smo takoj predali naši strokovni službi. Rok za pritožbo traja tri dni, NK Maribor se bo pritožil na odločitev, dodatno bomo utemeljili določene zadeve, ki se nam ne zdijo prav. Najbolj nas muči, da ni nobenega dokaznega materiala, ker smo res upali in si želeli, da bi ga policija pridobila, saj dejansko strogo obsojamo in se oddaljujemo od tega dogodka, ki meče slabo luč na vse ostale navijače. Me pa malo čudi, da še ni bila sprejeta odločitev glede Mure, ker so ponavadi ti zapisniki objavljeni skupaj," je za Radio Maribor dejal poslovni direktor NK Maribor Bojan Ban.

Na spletni strani pa so vijoličasti v daljšem zapisu pojasnili, zakaj se bodo pritožili na odločitev disciplinskega sodnika. Zapis objavljamo v celoti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta