Max Verstappen vedno bližje tretjemu naslovu prvaka

STA
02.07.2023 18:36

Po dvojni zmagi v avstrijskem Spielbergu - tako na sprinterski kot klasični tekmi - oziroma peti zaporedni se zdi Max Verstappen neulovljiv za zasledovalce

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po petih zaporednih zmagah ima dvakratni svetovni prvak Max Verstappen že 81 točk naskoka pred tekmeci.
EPA

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule ena za veliko nagrado Avstrije v Spielbergu. Dvakratni zaporedni svetovni prvak je že v soboto dobil sprintersko preizkušnjo, v nedeljo pa je slavil pred Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari) in moštvenim kolegom, Mehičanom Sergiom Perezom.

Vodilni v skupnem seštevku SP je v petek dobil kvalifikacije za nedeljsko dirko, tako da je tudi to začel s prvega startnega položaja. In čeprav zaradi različne strategije postankov med njim in Leclercom ni vodil celotno dirko, zmaga Nizozemca nikoli ni bila pod vprašajem. Še pred koncem dirke si je Verstappen nabral prednost 24 sekund, nato pa si drznil nov postanek za mehkejše pnevmatike, s katerimi je postavil najhitrejši krog dirke. S tem je dobil še eno točko več za SP.

Verstappen je letos zmagal že na sedmih od devetih dirk in petič zapored. V skupnem seštevku ima pred svojim moštvenim kolegom 81 točk naskoka. Tretjeuvrščeni Alonso za Nizozemcem zaostaja točno sto točk. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta