Mladi Mariborčanki se je zmaga nasmihala, a izmuznila

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
06.12.2023 06:27

Na kakovostnem mladinskem teniškem turnirju v Mariboru je slovensko čast reševala Pia Petelinšek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petelinškova je bila kljub porazu v finalu zadovoljna. 
Igor Napast

Sedmi mladinski teniški ITF-turnir Maribor Open J60, ki ga je v svoji dvorani na Taboru priredil ŽTK Maribor, je privabil več kot sto igralcev in igralk do 18 let iz 17 držav. Medtem ko sta se med fanti v finalu pomerila Srb Vlado Jankanj in Čeh Stepan Sklenička - s 6:3, 6:4 je slavil 17-letni Beograjčan -, je bil finale deklet slovensko obarvan. Za zmago sta se udarili igralka ŽTK Maribor Pia Petelinšek in Hrvatica Luna Ivković. Zmage se je veselila Ivkovićeva, ki je po izenačeni igri, polni preobratov, dvoboj dobila s 5:7, 6:2, 7:6.

Pia Petelinšek (1055. igralka na lestvici ITF) in Luna Ivković (413. na lestvici ITF) sta se na podobnih turnirjih do mariborskega finala pomerili dvakrat, obakrat je bila boljša Hrvatica, najteže pa si je zmago priigrala tokrat. Po rezultatu 1:1 v nizih je Slovenka zaigrala zelo dobro, povedla 5:3 in imela zaključno žogico za zmago, toda nasprotnica, druga nosilka turnirja v Mariboru, se je izvila iz primeža. Dobila je igri na svoj in tekmičin začetni udarec ter poravnala rezultat, nato je Petelinškova spet povedla (6:5), Ivkovićeva vnovič izenačila, v odločilni podaljšani igri pa slavila s 7:3. "Priznam, da sem bila že v izgubljenem položaju, na srečo pa sem se izvlekla. Nato sem spet ujela ritem igre in Maribor zapuščam zelo zadovoljna," je dejala Luna Ivković, hči nekdanjega vratarja zagrebškega Dinama in reprezentance nekdanje Jugoslavije Tomislava Ivkovića.

Malce grenkega priokusa je bilo po finalu pri ljubljenki mariborskega občinstva. "Žal mi je za zapravljeno priložnost, kljub temu pa sem vesela, da sem prvič igrala v finalu tovrstnih turnirjev. Lepo je igrati v domači dvorani in pred domačimi navijači. Zmage sem si močno želela, tudi nasmihala se mi je, a se mi želja žal ni izpolnila. A z igrami na turnirju zelo zadovoljna, iz tekme v tekmo sem stopnjevala ritem. V finalu sem naredila kakšno napako preveč in to me je stalo zmage," je povedala Pia Petelinšek. V mladinski kategoriji bo sogovornica igrala še prihodnje leto. "Zato je vsaka točka, ki jo osvojim za lestvico ITF, zelo pomembna. Vesela sem, da v nadaljevanje sezone vstopam dobro pripravljena, v teh dneh bom igrala na državnem zimskem prvenstvu do 18 let v dvorani TK Branik, na katerem bom naskakovala naslov," je dodala nadarjena mariborska igralka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta