Mowinckel in Wiles pred Goggio, Štuhec v top 20

STA, A.L.
27.01.2024 13:40

Norvežanka Ragnhild Mowinckel je zmagovalka drugega smuka v dveh dneh v Cortini d'Ampezzo za točke svetovnega pokala alpskih smučark.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po številnih odstopih je bilo na startnem seznamu 45 tekmovalk. Od teh je progo od starta do cilja prevozilo le 33.
EPA

Na drugo mesto se je kot 26. na startu zavihtela Američanka Jacqueline Wiles (+0,35) ter se uvrstila pred Italijanko Sofio Goggia (+0,44). Slovenka Ilka Štuhec je bila 19. (+1,51), potem ko je bila v petek 21.

Tudi današnji smuk ni potekal brez težav, bilo je več prekinitev zaradi padcev in tudi vetra, zaradi katerega so odpovedali četrtkov trening. Ta je najmočneje pihal v srednjem delu olimpijske proge Tofane, ki bo prizorišče ženskih tekem na olimpijskih igrah leta 2026. A tekmo so le spravili pod streho.

Po številnih odstopih je bilo na startnem seznamu 45 tekmovalk. Od teh je progo od starta do cilja prevozilo le 33.

Petkov smuk se je končal s petimi tekmovalkami na zmagovalnem odru, ko so si tri smučarke razdelile tretje mesto, a je razplet zasenčil grd padec najboljše smučarke v karavani, Američanke Mikaele Shiffrin.

To so morali s hriba evakuirati s helikopterjem. Shiffrin jo je po prvem pregledu odnesla brez hujših posledic.

Medtem se je v petek huje poškodovala Švicarka Corinne Suter, olimpijska prvakinja v smuku leta 2022, ki si je levo koleno poškodovala pri doskoku nedaleč od mesta, kjer je padla Shiffrin. Suter je s poškodbo kolenskih vezi in meniskusa že končala sezono.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta