Na uverturi za večni derbi Rogaška do prve zmage med elito

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.09.2023 17:12

V dvoboju klubov, ki sta se še v prejšnji sezoni borila za naslov v drugi ligi, uspešnejša Rogaška. Aluminij je padel z 1:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rogaška Aluminij
Marko Kovačevič

Za uverturo v osmi krog prve lige, ki ga bo zaznamoval večerni derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah, sta poskrbela kluba, ki sta se še v prejšnji sezoni borila za naslov med drugoligaši. V Kidričevem se je zmage, sploh prve po uvrstitvi v najvišji rang slovenskega nogometa, veselila Rogaška. Aluminij je padel z 1:2.

Novinci med prvoligaši so v uvodu v sezono zaman lovili krstno zmago, na njihovem računu sta bili do osmega kroga le točki za remija proti Mariboru in Radomljam, vmes celo zagrozili z izstopom iz lige, ko jim je NZS zaradi neizpolnjene kvote doma vzgojenih igralcev brez boja prisodila poraz v Kopru, izgubili predsednika ... A že prve minute v Kidričevem so poskrbele za precej več optimizma v vrstah kluba iz zdraviliškega kraja. V drugi minuti je Rogaška izpeljala akcijo, ki jo je s strelom z bližine učinkovito zaključil Vice Miljanić. Hrvaški napadalec se je podpisal pod sploh prvo vodstvo črno-belih med slovensko elito. "Slat'na, Slat'na!" se je zaslišalo s solidno napolnjene tribune v kidričevskem športnem parku. Lepo število navijačev Rogaške se je odpravilo na gostovanje.

Pa se po ekspresnem vodstvu moštvo trenerja Oskarja Drobneta ni ustavilo. V 14. minuti je Nejc Gradišar izkoristil podajo Žana Benedičića in z desne strani suvereno matiral Mariborovega vratarja na posoji pri Aluminiju Sama Pridgarja, zadel za 0:2.

Precej bližje tretjemu golu je bila v prvem polčasu Rogaška kot Aluminij prvemu. V 36. minuti ji je Gal Gorenak s prekrškom v kazenskem prostoru omogočil enajstmetrovko. Miljanić je stopil k beli piki, a se je ob njegovem strelu izkazal Pridgar in odbil žogo v kot. To je bil eden redkih prebliskov šumarjev v prvem polčasu. Ekipa, ki je pred reprezentančnim premorom nanizala poraze proti Olimpiji, Muri in Bravu, je pred odmorom zmogla le en strel v okvir gola.

Bolj natančna je bila v drugem delu. V 76. minuti je po kotu rezervist Daniel Mikolaj Skiba udaril z volejem, žoga pa se je od Tomislava Jagića odbila za hrbet slatinskega vratarja Roka Vodiška. Že v naslednjem napadu je imela Rogaška sijajno priložnost, da si spet zagotovi dva gola prednosti, a je v kazenskem prostoru odlično počistil kapetan Aluminija Tin Martić.

Blizu izenačenja so bili šumarji v sodniškem podaljšku. Sandro Jovanović je poskusil, s spretno obrambo pa se je izkazal Rok Vodišek. Rogaška je zdržala zadnji juriš, svoj izkupiček oplemenitila s tremi točkami in s skupno petimi prehitela današnje nasprotnike na osmem mestu na lestvici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta