Na Vuelti kot v nočni mori

Uroš Gramc Uroš Gramc
31.08.2022 19:22

Koronavirus kroji zadnjo tritedensko dirko v sezoni, odstopilo že 21 kolesarjev, med zadnjimi dva iz najboljše deseterice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kaden Groves je v 12. etapi dosegel uspeh kariere, kar je moštvu BikeExchange vsaj malo polepšalo dan po odstopu Simona Yatesa. 
Epa

Avstralec Kaden Groves (BikeExchange-Jayco) je zmagovalec enajste etape dirke po Španiji, s čimer je prvič slavil na tritedenski dirki in s tem uspeh kariere. Drugo mesto je v skupinskem sprintu po 191 ravninskih kilometrih na trasi El Pozo Alimentacion-Cabo de Gata osvojil Nizozemec Danny van Poppel (Bora-Hansgrohe), tretje Belgijec Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck). Večina najboljših, vključno z obema Slovencema, Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in Janom Polancem (UAE Emirates), je bila v glavnini. Manjkal je svetovni prvak, Francoz Julian Alaphilippe, zaradi padca in poškodbe ramena je Vuelto predčasno zaključil kot še peterica, ki se je vpisala na dolg seznam (21) okuženih s koronavirusom. Med njimi sta peti in deveti v skupnem seštevku, Avstralec Simon Yates (BikeExchange) in Francoz Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers).

Julian Alaphilippe letos nima sreče. Po grdem padcu na Strade Bianche in hudi poškodbi na Liege-Bastogne-Liege je še tretjič moral v bolnišnico. 
Epa

"Ne morem verjeti, da sta zbolela čez noč, kronometer sta še odlično odpeljala," je dejal vodilni Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). Belgijec ni najbolj zadovoljen, kako prireditelji obvladujejo skrb za zdravje, in razmišlja, da bi se v prihodnjih dneh z njimi o tem pogovoril: "Upam, da vnesejo več varnosti v ciljni prostor, po kronometru je bilo kot v nočni mori." Še isti dan so medijem prepovedali vstop v prostor za ekipe na startih in ciljih. Tako bo tudi v dvanajsti etapi Salobrena-Penas Blancas (192 km), ki bo podobna eni prej, vendar z bistveno razliko povsem ob koncu, ko kolesarje čaka 19-kilometrski ciljni vzpon s 6,7 odstotka naklona. Karavana, ki bo praktično ves dan potovala ob sredozemski obali proti jugu, bo še med Malago in Marbello zavila v hribovito notranjost, povzpela se bo na 600 metrov nadmorske višine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta