Nika Prevc v finalu ob stopničke, Zmaga Katharini Althaus

STA, M.D.
03.12.2022 18:55

Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus (260,1 točke) je zmagovalka tretje tekme za svetovni pokal v norveškem Lillehammerju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Szs

Na srednji skakalnici je Nemka Katharina Althaus za skoraj deset točk premagala vodilno v skupnem seštevku Avstrijko Evo Pinkelnig (250,2). Od Slovenk je bila s petim mestom najboljša Urša Bogataj (238,0).

Bogatajeva je imela v odličnih pogojih v prvi seriji težave pri doskoku, a je v drugi popravila vtis in iz devetega mesta napredovala na peto.

Najboljša Slovenka po prvi seriji Nika Prevc, bila je na drugem mestu, je v finalu zapravila lepo priložnost za zmago in na koncu končala na sedmem mestu (236,6 točke).

Nika Križnar (235,1) je zadržala osmo mesto iz prve serije. Točke za svetovni pokal je z 21. mestom osvojila še Ema Klinec (205,5).

Brez finala je ostala Katra Komar, ki je zasedla 38. mesto (84,6). Že v kvalifikacijah je s 43. mestom obstala Maja Vtič.

V nedeljo bo ob 16.30 na veliki skakalnici še ena preizkušnja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta