Uradno! Damir Krznar že nekdanji trener Maribora: Lažje je zamenjati trenerja kot celotno moštvo

Mar.K.
02.10.2023 16:58

Hrvat, ki je na vijoličasto klop sedel lani avgusta, ne bo iskal poti iz rezultatske krize. Kdo ga bo nasledil na čelu članskega moštva Maribora, še ni znano. Šuler: "Z iskanjem trenerja bomo začeli takoj"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Krznar se po dobrem letu na klopi poslavlja od Ljudskega vrta.
Andrej Petelinšek

Poraz na sosedskem dvoboju je poskrbel za pretres na čelu članskega moštva nogometašev Maribora. Damir Krznar je dan za tem, ko je njegovo moštvo z 0:1 izgubilo proti Aluminiju, postal nekdanji trener. "Težki dnevi so za nami, težki dnevi so pred nami. Ogromno vprašanj bo, za katera moramo najti odgovore," je še ugotavljal po porazu v Kidričevem, že četrtem v tej sezoni prve lige. "To ni odvisno samo od mene. Jih bom pa zagotovo iskal," pa nam je odgovoril na vprašanje, če bo odgovore, kako odpeljati Maribor iz krize, iskal prav on. No, zdaj je jasno, da vijoličasti rezultatskega vzpona ne bodo iskali s hrvaškim trenerjem, ki se je v Ljudski vrt preselil lanskega avgusta. V NK Maribor so potrdili, da je Krznar že nekdanji trener članskega moštva.

"Po današnjem pogovoru smo skupaj sprejeli odločitev, da tako ne gre več naprej in da je treba povleči določene poteze v dobrobit kluba. Rešitve za izhod iz krize, s katero smo se soočili, ob dosedanjem načinu in vseh poskusih, nismo našli. Damir Krznar je vnesel veliko energijo v delo, v naš skupni projekt, kar pa, žal, ni prineslo želene rezultatske potrditve. Sporazumno smo se dogovorili, da se naše poti razidejo. Vse z namenom, da ekipo vrnemo na tirnice, ki sodijo k merilom našega kluba. Da zopet vidimo Maribor v boljši podobi, ki si jo vsi skupaj želimo," je v izjavi za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Kdo bo nasledil nekdanjega trenerja zagrebškega Dinama na vroči klopi, še ni znano. "Doslej smo verjeli, da se bo izšlo v dosedanji zasedbi. Zdaj sledi izbira novega trenerja, kar bo moja zadolžitev v prihodnjih dneh. Ekipa ima po predvidenem programu v torek prosto, naslednji skupni trening moštva bo v sredo. Poiskali bomo rešitev, ki bo najboljša za izhod iz krize, v kateri smo se znašli. Z željo, da bi bil nov trener čim prej prisoten na treningih. Z iskanjem novega trenerja sem začel takoj, časovnica potrditve bo odvisna od različnih dejavnikov, a verjamem, da bomo hitro začeli novo, predvsem pa uspešnejše poglavje," je povedal Šuler.

Krznar je 16-kratne slovenske prvake vodil na 55 tekmah, z njimi dosegel 28 zmag, 13 remijev in 14 porazov. V prejšnji sezoni, ko je nasledil Radovana Karanovića, je Maribor pod njegovo taktirko v prvi ligi končal na tretjem mestu, v pokalu Slovenije se je prebil do finala, a tam po podaljških izgubil proti Olimpiji. Krznar je pred finalom v Celju sicer podpisal novo pogodbo, veljavno do poletja 2026, a zdaj je jasno, da je ne bo oddelal do konca. "Neizmerno sem si želel, da bi bila naša zgodba uspešnejša in bi imela lepši konec. Žal se ni izšlo. Zavedam se, da je v trenutkih, ko ne gre, lažje zamenjati trenerja kot celotno moštvo. Takšen je nogomet, to je sestavni del našega posla. Ostaja obžalovanje, da nam ni uspelo, a bom nedvomno pomnil le prijetne trenutke. Ostal bom navijač Maribora tudi v prihodnje, saj mi je prirasel k srcu, kot klub in mesto. Rad bi, da bi Maribor našel moč, da pride do rezultatskega preobrata in bi navijači znova imeli razloge za zadovoljstvo," je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal 51-letni trener. Z njim se od Maribora poslavljata tudi pomočnik Mihael Mikić in videoanalitik Vedran Attias.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta