Odbojka: Tudi v Lukni brez izgubljenega niza

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.12.2022 20:30

Odbojkarice Nove KBM Branika so po dveh zmagah s po 3:0 napredovale v osmino finala pokala Cev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborske odbojkarice so bile nocoj v dvoboju s Finkami boljše v vseh prvinah in so zasluženo napredovale.
Igor Napast

Nocojšnja povratna tekma šestnajstine finala evropskega pokala Cev med odbojkaricami Nove KBM Branika in Pölkky Kuusamo (v minuli sezoni finskimi prvakinjami, v letošnji pa trenutno četrtouvrščeni ekipi državnega prvenstva) se je v Lukni končala po željah Mariborčank. Štajerke so po zelo dobri in igri finsko ekipo premagale s 3:0 (25:21, 25:13, 26:24) in si priigrale napredovanje v osmino finala, saj so pred tednom dni v gosteh tekmice prav tako premagale s 3:0.

Igor Napast

"Naš prvi cilj je bilo napredovanje in to nam je uspelo kljub igri, ki ni bila tako kakovostna kot so jo dekleta prikazala na tekmi na Finskem. V uvodnem nizu ni bilo prave odločnosti. Kljub temu smo ga dobili. V drugem je bila igra veliko boljša. V tretjem smo sami krivi, da je bila končnica izenačena, a so igralke bile v odločilnih trenutkih dovolj zbrane in odločne. Vesel sem, da smo si po nekaj letih spet priigrali napredovanje v evropskem pokalu," je pojasnil trener mariborske ekipe Bruno Najdič.

Igor Napast

Gostje so v Maribor pripotovale z najboljšo igralko, 190 cm visoko ameriško blokerko Caro McKenzie, ki na prvi tekmi ni igrala. Ob njej pa sta v ekipi še dve njeni rojakinji, sprejemalki Breana Runnels in Ciara Debell ter brazilska korektorka Rocha Azevedo. Uvodne minute igre so pokazale, da gostje v Maribor niso pripotovale z belo zastavo. Nekajkrat so povedle za točko ali dve, toda ko so mariborske odbojkarice po točkah Lorene Lorber Fijok in Ize Mlakar sredi niza ujele ritem igre, je kazalo, da bodo zlahka osvojile niz. A se uporne Finke niso dale. Približale so se na točko, preobrat pa jim ni uspel.

Igor Napast

Visoki ritem iger Mariborčank v drugem nizu ni pojenjal. Lorber Fijokovi in Mlakarjevi se je v drugem setu po uspešnosti pridružila kapetanka Monika Potokar. Tudi gostje so igrale borbeno. A to ni bilo dovolj, da bi se enakovredno kosale z gostiteljicami, ki so bil boljše v vseh prvinah odbojkarske igre. Čeprav so si Štajerke z osvojenima nizoma že zagotovile napredovanje v osmino finala, njihova vnema v tretjem nizu ni pojenjala. Sredi niza so Mariborčanke povedle 17:13, nato vodile 21:17. A je Breana Runnels z nekaj točkami poskrbela za zanimivo končnico. Mariborska vrsta je povedla 24:23 in zapravila sklepno žogo za zmago, pri 24:24 pa dosegla dve točki zapored in se veselila mednarodnega uspeha.

Igor Napast

"Lepo se je od leta posloviti z zmago. Zaslužile smo si jo, čeprav naša igra ni bila na pričakovani ravni. Sploh ne v uvodnem nizu, ko iz neznanega razloga ni bilo dovolj sproščenosti. Toda v nadaljevanju je bila igra veliko boljša, za kar so zaslužne vse igralke, ki so stopile na igrišče. Sedaj nas čaka nekaj dni počitka, nato pa priprave na nadaljevanje sezone," je povedala Monika Potokar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta